sâmbătă, 2 februarie 2013
Ciorba de oase de porc
Spuneam in postarea trecuta ca am pregatit ostropel de pui dupa cartea mea de bucate cea veche. Ei bine, intamplarea a facut ca si ciorba de a doua zi sa o pregatesc indrumata de aceeasi carte (reteta 113).
Ciorba asta taraneasca a iesit foarte buna, acrisoara si satioasa. A placut mesenilor si s-a dovedit a fi o alegere inspirata.
Ingrediente:
- coaste de porc, cu carne
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 300g legume congelate (varza de bruxelles, mazare, fasole pastai verde)
- 50g orez
- 1l zeama de varza
- leustean sau telina frunze
- sare
Oasele le-am spalat si le-am pus la fiert in apa rece. Am pastrat focul mic si am adunat spuma ori de cate ori a fost nevoie.
O parte din legume le-am avut la congelator. Legumele proaspete le-am taiat marunt.
Cand ciorba nu a mai format spuma deasupra, am adaugat toate legumele si orezul spalat.
Focul l-am pastrat in continuare mic si am lasat ciorba sa fiarba pana cand legumele si orezul au fost gata.
Zeama de varza am fiert-o separat, in alta olicica, iar cand a inceput sa clocoteasca am turnat-o peste ciorba.
Am potrivit gustul de sare, am adaugat verdeata si am oprit focul.
Ciorba am servit-o fierbinte, cu ardei iute murat cu zahar si otet.
Pe vremea asta gri si umeda, ciorba asta face minuni!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Am onoarea de a fi gazda celei de-a treia editii aniversare "Dulce Românie" si sunt foarte mandra de asta. De-a lungul anilor...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Tocana de genul acesta am mancat prima data acum 20 de ani la bunica, mama mamei mele. Imi aduc aminte acest lucru, deoarece in vara acee...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...