duminică, 12 octombrie 2014
Budinca de conopida cu telemea
Probabil v-ati dat seama pana azi ca sunt fan conopida ♥ Retete cu conopida sunt o gramada pe blogul meu si numarul lor va tot creste in viitor deoarece eu cumpar conopida in mod constant.
Reteta de azi este una foarte simpla, asa cum imi place mie. Este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 600g conopida - eu am folosit coditele ramase dupa ce am razuit inflorescenta pentru o alta reteta
- 3 oua mari
- 3 fire ceapa verde
- 250g telemea dietetica sau branza de vaci granulata, scursa bine de zer
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 varf lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita rasa sare
Conopida si telemeaua le-am razuit pe razuitoarea cu ochiuri mari. Le-am amestecat intr-un bol cu ceapa verde taiata marunt, ouale si condimentele. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava de cozonac captusita cu hartie de copt si am nivelat-o frumos.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru aproximativ 50 minute. Deasupra a prins o culoare foarte frumoasa si mirosea extrem de bine ♥♥♥
Am lasat budinca sa se raceasca bine, apoi am feliat-o.
Se feliaza foarte frumos si este foarte buna ♥♥♥
Este perfecta pentru micul dejun, cina, pachetel, ba chiar si ca aperitiv la o masa festiva.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...