duminică, 12 octombrie 2014
Budinca de conopida cu telemea
Probabil v-ati dat seama pana azi ca sunt fan conopida ♥ Retete cu conopida sunt o gramada pe blogul meu si numarul lor va tot creste in viitor deoarece eu cumpar conopida in mod constant.
Reteta de azi este una foarte simpla, asa cum imi place mie. Este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 600g conopida - eu am folosit coditele ramase dupa ce am razuit inflorescenta pentru o alta reteta
- 3 oua mari
- 3 fire ceapa verde
- 250g telemea dietetica sau branza de vaci granulata, scursa bine de zer
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 varf lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita rasa sare
Conopida si telemeaua le-am razuit pe razuitoarea cu ochiuri mari. Le-am amestecat intr-un bol cu ceapa verde taiata marunt, ouale si condimentele. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava de cozonac captusita cu hartie de copt si am nivelat-o frumos.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru aproximativ 50 minute. Deasupra a prins o culoare foarte frumoasa si mirosea extrem de bine ♥♥♥
Am lasat budinca sa se raceasca bine, apoi am feliat-o.
Se feliaza foarte frumos si este foarte buna ♥♥♥
Este perfecta pentru micul dejun, cina, pachetel, ba chiar si ca aperitiv la o masa festiva.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Tocana de genul acesta am mancat prima data acum 20 de ani la bunica, mama mamei mele. Imi aduc aminte acest lucru, deoarece in vara acee...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Reteta de coliva o am de la mamaita mea si a fost publicata pe blog in august 2009. Azi fac doar un update cu poze facute in timpul prep...