marți, 7 octombrie 2014
Chec simplu cu mere
Pe Catrinel - Shoricel o citesc cu mare drag de aproape un an. O admir pentru ca a avut curajul sa se mute la tara, in Delta mai precis, chiar daca sunt o familie tanara si au un copil mic. O mai admir pentru rabdarea cu care duce pana la capat tot felul de proiecte creative. O admir pentru ca nu se da batuta, chiar daca se mai plange ea ca nu mai poate. O admir pentru ca se straduieste sa-si creasca frumos copilul, petrece mult timp cu el si incearca sa devina mai buna pentru el.
Cu gandul la Catrinel am pregatit acest chec simplu cu mere, care sigur i-ar fi placut si lui Diiucu al ei. Ii trimit si o imbratisare virtuala, ca sa stie ca si eu o citesc cu mare drag, chiar daca nu las comentarii la postarile ei.
Ce zici Catrinel, incerci checul asta?
Checul se face foarte usor, meritandu-si titlul de chec simplu, iar reteta este aceeasi cu cea de la chec simplu cu cirese, singura modificare fiind ca am pus in loc de cirese cubulete de mar.
Ingrediente:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- cubulete de mar curatat de coaja (doua mere medii)
- untura moale pentru uns forma
- zahar pudra pentru ornat
Intr-un bol incapator am spart ouale si am adaugat peste ele tot zaharul. Cu ajutorul unui mixer am batut bine ouale si zaharul timp de cateva minute (vreo 4-5).
Am adaugat laptele si uleiul, am mai mixat 1 minut si apoi am amestecat in compozita obtinuta faina amestecata cu praful de copt. Am mixat bine, pana cand am obtinut o compozitie omogena, fara cocoloase.
Cand am ajuns in acest moment, am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incinga, apoi am uns tava de guguluf cu untura si am tapetat-o cu un praf de faina.
Am turnat jumatate din compozite in tava, am presarat cubuletele de mar si le-am acoperit cu cealalta jumatate de compozitie.
Tava astfel pregatita am bagat-o in cuptorul incins, unde am lasat-o 15 minute la foc mai mare si inca 25 minute la foc potrivit, pe raftul din mijloc al cuptorului.
Creste ca nebunul si emana un miros imbietor in timpul coacerii. Te tot ademeneste in bucatarie sa-i urmaresti evolutia si te provoaca sa stai langa el si sa-l pazesti pana e gata.
Eu am rezistat cu stoicism tentatiei si am stat cu ochii pe ceas. Dupa cele 40 de minute impuse de reteta, am incercat checul cu un pai si astfel am probat daca s-a copt sau mai trebuie lasat. Era perfect, prin urmare l-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca in forma in care l-am copt.
L-am rasturnat pe o tava, l-am pudrat cu zahar pudra si l-am lasat o jumatate de ora sa se racoreasca, apoi l-am taiat.
Alaturi de o cana de lapte, poate forma un mic dejun gustos si satios. De asemenea merge de minune la pachetel sau drept gustare la cafea.
Pofta buna!
P.S. Parada imbratisarilor virtuale va fi gazduita in 16 octombrie de Aura - Retete vechi si noi. Mai multe detalii despre aceasta provocare puteti citi aici: Provocarea "virtual hug".
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...