Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iulie, 2013

Negresa cu caramel si buline din urda dulce

Fina mea, Roxana, si-a dorit sa faca un desert cu urda, dar sa fie ceva ce nu a mai facut pana acum. Eu i-am propus sa facem negresa cu buline, mai ales ca ne ramasese un borcan cu crema de caramel cu miez de nuca de la nucile umplute. Zis si facut! Am adunat ingredientele necesare si am vrut sa ne apucam de treaba. Insa Roxana nu m-a lasat sa o ajut deloc. A zis ca eu doar sa-i zic ce sa faca si face ea tot  Daca nu am avut voie sa fac nimic, mi-am luat aparatul de fotografiat si am pozat fiecare etapa a retetei.
Na Roxana, ai ajuns si pe blog! 

Ingrediente:
***Negresa:
- un pahar zahar
- un pahar ulei
- 2 pahare apa
- un borcan gem sau dulceata (400g) - noi am folosit crema de caramel cu miez de nuca 
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- o lingurita otet
- 2 linguri cacao de buna calitate
- faina cat cuprinde
***Buline:
- 500g urda scursa bine de zer
- 2 oua
- 3-4 linguri zahar

Ingredientele pentru negresa se masoara cu acelasi pahar, sau cu pahare identice.
Intr-un bol a pus zaharu…

Crap la tava

Alta Marie cu aceeasi palarie. Adica tot (iar!!!) peste la cuptor 
Peste la tava fac de multa vreme si ne place foarte foarte foarte mult!!! Am preparat in acest fel mai multe soiuri de peste si mereu a iesit foarte bun. Neaparat sa incercati si voi! Reteta de baza: Peste la cuptor.
Sotul meu este pescar impatimit  si mi-a adus acasa intr-o seara o galeata de peste, printre care si un crap baban de vreo 3-4 kilograme. Bineinteles ca l-am preparat dupa metoda mult probata si iubita, dar de data asta, din cauza de dieta, nu am folosit deloc ulei, asa cum foloseam de obicei, inainte de dieta. Va jur cu mana pe inima ca a iesit la fel de bun si s-a mancat tot cu mare pofta.

Ingrediente:
- peste cat sa umpli lejer o tava mare - eu am folosit crap de data asta
- 100ml otet alb
- 250 ml apa
- sare si piper macinat
- marar uscat

Pestele curatat, spalat si taiat bucati potrivite daca este mare,  se aseaza in tava. Se toarna otetul si apa, apoi se presara pestele cu sare, piper macinat si muuu…

Dulceata dietetica de rabarbar

Am facut un pic de dulceata de rabarbar, cat sa consumam in cateva zile. Chiar daca nu are deloc fata comerciala, este foarte gustoasa si s-a terminat repede.

Ingrediente:
- tulpini de rabarbar
- indulcitor

Tulpinile de rabarbar le-am taiat cubulete si le-am pus la fiert in apa cat sa le acopere.


Le-am fiert pana cand au scazut la jumatate, apoi am adaugat indulcitor pastilute pana mi-a convenit gustul. Am oprit focul si am turnat dulceata in borcane.


Mi-au iesit doua borcanele de 400g si un castronel mititel, cam doua linguri.



Nu stiu daca se pastreaza mult timp, de aceea nu stiu daca se incadreaza la sectiunea Conserve pentru iarna. Teoretic, daca este fiarta bine si este pusa in borcane curate si apoi sterilizate, ar trebui sa tina mult si bine.
Sa fim sanatosi, sa mai facem si sa verificam atunci daca se tine dulceata asta peste iarna 
S-aveti o zi buna!

Prajitura dukanita cu rabarbar si bezea

Prajitura cu rabarbar era facuta la noi in casa foarte des. Ne place gustul acrisor al acestei tulpini in prajitura!
Ce facem daca suntem la dieta si poftim la prajitura cu rabarbar? O tranformam si o facem conforma 
M-am ghidat dupa reteta initiala si am inlocuit ingredientele interzise cu ingrediente conforme. Rezultatul a fost foarte bun, chiar daca bezeaua, desi arata fenomenal de bine, nu se compara cu bezeaua facuta cu zahar.

Ingrediente :
- 5 oua
- 5 linguri indulcitor
- 5 linguri tarate ovaz
- 5 tulpini de rabarbar
- 1 lingura amidon
***Bezea:
- 3 albusuri
- 3 linguri indulcitor
Tava folosita are dimensiunile 18 X 30 cm.

Cele 5 oua intregi le-am separat in doua castroane. Peste galbenusuri am adaugat 5 linguri indulcitor si le-am batut spuma cu mixerul.


Albusurile le-am batut spuma tare si le-am incorporat cu miscari usoare, de jos in sus, in crema de galbenusuri.


In compozitia finala am incorporat si cele 5 linguri de tarate de ovaz, rasnite in prealabil.


Am turnat compozitia…

Tocanita de pui

La provocarea secreta de luna aceasta mi-a fost repartizat blogul Pansy's Recipes. Repartizarile au fost facute de Mihaela - Pasiunile Mihaelei. Reteta este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Pe blogul Panselutei am gasit o gramada de retete apetisante si toate merita incercate. Eu m-am oprit la o reteta cu pui, pentru ca puiul este omniprezent in dieta mea. Foarte mici modificari am facut fata de reteta originala. Tocanita a iesit delicioasa!!!

Ingredienete:
- 1kg pulpe superioare de pui fara piele
- partea alba a unei legaturi de ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ardei gras mare
- 1 conserva cubulete de rosii in bulion
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 foaie de dafin
- sare si piper macinat
- 1/2 legatura patrunjel


Pulpele de pui le-am prajit la tigaia-gratar, fara ulei. Le-am persarat cu sare si piper macinat. Pulpele gata prajite le-am pastrat la cald pana cand am terminat sosul.


Intr-o cratita am pus la calit in …