vineri, 27 septembrie 2013
Pui "la rotisor" in punga, la cuptor
Ei bine, cred ca m-am specializat in retete simple de tot, iar aceasta "reteta" nu face exceptie. De fapt nici nu este o reteta in adevaratul sens al cuvantului, ci mai mult un mod de lucru. Dar sa va arat ce am facut.
Ingrediente:
- 1 pui mare
- 1 plic condimente pentru pui (fara zahar!)
- 1 punga pentru friptura la cuptor - nu este un ingredient, dar este obligatorie
Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Condimentele le-am amestecat intr-un castronel cu doua linguri de apa, iar cu amestecul obtinut am uns puiul la exterior si in interior. Puiul astfel uns l-am bagat in punga pentru friptura si l-am asezat intr-o tava. Am gaurit punga cu o scobitoare in 3-4 locuri.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru o ora si jumatate.
Carnea se gateste in suc propriu si este frageda si suculenta, inclusiv pieptul.
Noi am servit-o cu iaurt amestecat cu usturoi maruntit.
Foarte bun!!!! ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
PS Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP (incepand chiar din atac) si cu dieta Montignac - faza I. Puiul se gateste cu piele, dar la servire pielea va fi inlaturata deoarece NU este conforma.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Tocana de genul acesta am mancat prima data acum 20 de ani la bunica, mama mamei mele. Imi aduc aminte acest lucru, deoarece in vara acee...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Reteta de coliva o am de la mamaita mea si a fost publicata pe blog in august 2009. Azi fac doar un update cu poze facute in timpul prep...