Prajitura fina de branza cu cacao


Aceasta prajitura fina am vazut-o pe blogul Biochimist la cratita si a fost dragoste la prima vedere. Pentru ca aveam in casa ingrediente asemanatoare, am facut-o imediat. Are ingrediente putine, rezultatul arata si miroase intr-un mare fel, iar de gust nici nu mai pomenesc ♥♥♥ Daca nu ma credeti pe cuvant, incercati si voi!
Pentru ca eu inca nu am voie fructe, am inlocuit ciresele din reteta originala cu esenta de visine de la Dr. Oetker.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera.

Ingrediente:
- 1000 g crema de iaurt 0.2% grasime (se poate folosi branza de vaci degresata)
- 4 oua
- indulcitor dupa gust
- 100 g sana 0.1% grasime
- 50 g cacao degresata
- 30 g amidon din porumb
- esenta de visine


Am amestecat toate ingredientele intr-un bol.


Indulcitor si esenta am pus cate putin, pana mi-a placut la gust.


Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tavita captusita cu hartie de copt.
Tavitele le-am cumparat de la Billa si au costat 19.99 lei setul de 2 buc. Au dimensiunile: 28.5 X 23 X 4 cm.



Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor la foc mediu, pe raftul de sus al cuptorului, pentru aproximativ o ora.
Cand este inchegata bine, este gata. A mea s-a crapat din loc in loc pentru ca a crescut haotic in cuptor.


Dupa ce s-a racit, am feliat-o si am servit-o.


Este foarte buna! Densa, umeda, gustoasa ♥




Se pastreaza la frigider si este foarte buna si a doua zi.
Sa ne fie de bine!

18 comentarii:

  1. Arata chiar foarte bine, cu o textura asemanatoare budincii.. O s-o incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine. Nu pare a fi prajitura de dieta. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da :D Asta ca sa observe toata lumea ce dieta drastica tin eu :D Iti dai seama ca am slabit 19 kg cu bunatatile astea? :D

      Ștergere
  3. Buna idee!Arata super!In proiect pt weekend!Merci pt reteta!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu-i prea putin amidonul la atata iaurt ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, nu amidonul aduna compozitia, ci ouale :) Te asigur ca reteta este probata si corecta :)
      Gandeste-te la crema de zahar ars. Acolo nu se pune deloc amidon, ci doar oua, lapte si indulcitor. Aia cum se incheaga? :)

      Ștergere
  5. arat f bine, dar ce-i aia crema de iaurt ? iaurt grecesc sau pot pune un iaurt normal plain?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crema de iaurt este un iaurt batos bine, bine scurs de zeama. Uite aici cum l-am facut eu in casa:
      http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/06/branzica-cremoasa-din-iaurt-queso-de.html

      Ștergere
  6. Oi, asta parca e ciocolata de casa:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Seamana, dar nu rasare :D Pe multi ii pacaleste poza :D

      Ștergere
  7. Ma bucur ca ai incercat-o. Arata tare frumos! :X

    RăspundețiȘtergere
  8. Cristina, e bestiala prajitura! Prima data am facut-o cu branzica dulce si nu a iesit cremoasa. Acum am facut-o cu quark si a iesit foarte cremoaaaasa. Nu ma mai satur de ea. Multumim frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa va fie de bine!!! :D Ma bucur ca a iesit exact pe gustul tau :D

      Ștergere
  9. buna ce pot pune in loc de sana ca nu gasesc?

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...