miercuri, 18 septembrie 2013
Prajitura fina de branza cu cacao
Aceasta prajitura fina am vazut-o pe blogul Biochimist la cratita si a fost dragoste la prima vedere. Pentru ca aveam in casa ingrediente asemanatoare, am facut-o imediat. Are ingrediente putine, rezultatul arata si miroase intr-un mare fel, iar de gust nici nu mai pomenesc ♥♥♥ Daca nu ma credeti pe cuvant, incercati si voi!
Pentru ca eu inca nu am voie fructe, am inlocuit ciresele din reteta originala cu esenta de visine de la Dr. Oetker.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera.
Ingrediente:
- 1000 g crema de iaurt 0.2% grasime (se poate folosi branza de vaci degresata)
- 4 oua
- indulcitor dupa gust
- 100 g sana 0.1% grasime
- 50 g cacao degresata
- 30 g amidon din porumb
- esenta de visine
Am amestecat toate ingredientele intr-un bol.
Indulcitor si esenta am pus cate putin, pana mi-a placut la gust.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tavita captusita cu hartie de copt.
Tavitele le-am cumparat de la Billa si au costat 19.99 lei setul de 2 buc. Au dimensiunile: 28.5 X 23 X 4 cm.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor la foc mediu, pe raftul de sus al cuptorului, pentru aproximativ o ora.
Cand este inchegata bine, este gata. A mea s-a crapat din loc in loc pentru ca a crescut haotic in cuptor.
Dupa ce s-a racit, am feliat-o si am servit-o.
Este foarte buna! Densa, umeda, gustoasa ♥
Se pastreaza la frigider si este foarte buna si a doua zi.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...