miercuri, 18 septembrie 2013
Prajitura fina de branza cu cacao
Aceasta prajitura fina am vazut-o pe blogul Biochimist la cratita si a fost dragoste la prima vedere. Pentru ca aveam in casa ingrediente asemanatoare, am facut-o imediat. Are ingrediente putine, rezultatul arata si miroase intr-un mare fel, iar de gust nici nu mai pomenesc ♥♥♥ Daca nu ma credeti pe cuvant, incercati si voi!
Pentru ca eu inca nu am voie fructe, am inlocuit ciresele din reteta originala cu esenta de visine de la Dr. Oetker.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera.
Ingrediente:
- 1000 g crema de iaurt 0.2% grasime (se poate folosi branza de vaci degresata)
- 4 oua
- indulcitor dupa gust
- 100 g sana 0.1% grasime
- 50 g cacao degresata
- 30 g amidon din porumb
- esenta de visine
Am amestecat toate ingredientele intr-un bol.
Indulcitor si esenta am pus cate putin, pana mi-a placut la gust.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tavita captusita cu hartie de copt.
Tavitele le-am cumparat de la Billa si au costat 19.99 lei setul de 2 buc. Au dimensiunile: 28.5 X 23 X 4 cm.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor la foc mediu, pe raftul de sus al cuptorului, pentru aproximativ o ora.
Cand este inchegata bine, este gata. A mea s-a crapat din loc in loc pentru ca a crescut haotic in cuptor.
Dupa ce s-a racit, am feliat-o si am servit-o.
Este foarte buna! Densa, umeda, gustoasa ♥
Se pastreaza la frigider si este foarte buna si a doua zi.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...