miercuri, 4 septembrie 2013
Musaca de ciuperci cu carne de curcan
Tare-mi era pofta de o musaca, prin urmare nici nu am stat pe ganduri ce sa gatesc cand am cumparat, la oferta, 1kg carne tocata de curcan.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - faza I.
Ingrediente:
- 1kg carne tocata de curcan (de pui sau amestec de pui cu vita)
- 1 ceapa mare
- 1 legatura patrunjel
- 1kg ciuperci
- 3 oua
- 150ml sana sau iaurt 0.1%
- sare si piper macinat
Carnea am framantat-o un pic cu patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
Ceapa am calit-o intr-o cratita antiaderenta. Cand a prins un pic de culoare, am adaugat carnea. Am avut grija sa amestec des, astfel incat toata carnea sa se patrunda.
In momentul in care carnea si-a schimbat culoarea, am oprit focul.
Intr-o tava inalta, captusita cu hartie de copt, am pus un rand de ciuperci cu scobitura in sus.
Peste ciuperci am nivelat carnea calita.
Deasupra stratului de carne am pus un strat de felii de ciuperci si am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic.
Dupa 40 minute am scos tava din cuptor si am turnat deasupra ciupercilor ouale batute cu sana. Am bagat iar tava la cuptor.
Cand stratul de ou s-a inchegat, musacaua a fost gata.
Am lasat-o sa se racoreasca o jumatate de ora, apoi am feliat si am servit.
A fost foarte foarte foarte buna!!! Neaparat sa incercati si voi!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...