miercuri, 4 septembrie 2013

Musaca de ciuperci cu carne de curcan


Tare-mi era pofta de o musaca, prin urmare nici nu am stat pe ganduri ce sa gatesc cand am cumparat, la oferta, 1kg carne tocata de curcan.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - faza I.

Ingrediente:
- 1kg carne tocata de curcan (de pui sau amestec de pui cu vita)
- 1 ceapa mare
- 1 legatura patrunjel
- 1kg ciuperci
- 3 oua
- 150ml sana sau iaurt 0.1%
- sare si piper macinat

Carnea am framantat-o un pic cu patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
Ceapa am calit-o intr-o cratita antiaderenta. Cand a prins un pic de culoare, am adaugat carnea. Am avut grija sa amestec des, astfel incat toata carnea sa se patrunda.
In momentul in care carnea si-a schimbat culoarea, am oprit focul.


Intr-o tava inalta, captusita cu hartie de copt, am pus un rand de ciuperci cu scobitura in sus.


Peste ciuperci am nivelat carnea calita.


Deasupra stratului de carne am pus un strat de felii de ciuperci si am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic.


Dupa 40 minute am scos tava din cuptor si am turnat deasupra ciupercilor ouale batute cu sana. Am bagat iar tava la cuptor.



Cand stratul de ou s-a inchegat, musacaua a fost gata.


Am lasat-o sa se racoreasca o jumatate de ora, apoi am feliat si am servit.




A fost foarte foarte foarte buna!!! Neaparat sa incercati si voi!
Sa ne fie de bine!

6 comentarii:

  1. Interesanta musaca, dar cred ca e chiar buna. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Am cumparat ieri ingredientele... si pentru rulada de curcan cu ciuperci si pastai verzi! :D ma pun la treaba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spor la treaba iti doresc! Sa-mi spui daca ti-au fost toate pe plac! :D

      Ștergere
  3. in primul rand felicitari pt munca depusa, blogul tau este o sursa de inspiratie pt mine care tin dieta dukan. musacaua e delicioasa, mai ales ca eu sunt fan ciuperci, dar am totusi o intrebare : carnea din umplutura la mine nu a stat asa legata ci s-a imprastiat cand am taiat-o. Poti sa ma corectezi unde am gresit? multumesc mult pt reteta si mult spor in ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand, multumesc frumos pentru gandul bun! Ma bucur ca ti-am fost de folos si ca iti place ce propun eu pe blog!
      Cat priveste carnea, probabil ai calit-o prea mult si de aceea se imprastie cand este taiata. In mod normal ouale ar trebui sa poata tine stratul de carne, atata timp cat stratul nu este foarte gros si carnea nu este prea calita. Data viitoare caleste carnea doar pana isi schimba un pic culoarea, sau nu o mai cali deloc pentru ca la cuptor ea are timp sa se coaca :D
      Astept vesti!

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape