luni, 23 septembrie 2013
Chec "destept" cu brocoli
Acest chec a fost un experiment si ma bucur ca l-am facut. Inspiratie mi-a fost prajitura "Desteapta". Vroiam sa fac ceva cu brocoli si m-am gandit ca un chec "destept" l-ar pune in valoare. prin urmare, iata ce si cum am facut.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 4 oua
- 250 g branza de vaci 0.1% grasime
- 250 ml lapte 1.5% grasime
- 2 linguri amidon
- cateva buchetele de brocoli
- sare si piper macinat
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am mixat cu branza de vaci, amidonul, 1/2 lingurita sare si un varf lingurita piper macinat. Am adaugat laptele si am mai mixat 1 minut.
Am amestecat usor cele doua compozitii. Rezultatul este curgator, deci nu va speriati.
Am turnat amestecul intr-o tava de cozonac captusita cu hartie de copt.
Am infipt buchetele de conopida in spuma, cu inflorescenta in sus.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 1 ora.
Cand a fost gata, arata asa:
Cand s-a racit s-a lasat un pic la mijloc, dar tot s-a feliat frumos.
Simplu, nu? Si foarte bun, va asigur! Incercati si voi!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Daca nu ai timp sau chef sa faci coca pentru pizza, cum mi se intampla mie uneori, dar ai comanda ferma pentru pizza la cina, iti ofer o...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...