miercuri, 29 mai 2013
Rulada din piept de pui umpluta cu ciuperci si fasole verde
Rulada asta este foarte simplu de facut, arata tare bine in farfurie si este foarte gustoasa!
Da stiu, lauda-te caciula... ^_^ Pai daca nu ma laud eu, atunci cine? Cum sa nu zic de frumusetea asta de rulada?
A fost perfecta la cina langa o salata babana de legume crude, dar a mers foarte bine si la pachetel.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - toate fazele.
Ingrediente pentru 4 rulade lungi cat palma:
- 2 buc piept de pui dezosat si fara piele (aproximativ 1kg)
- 3 fire ceapa verde
- 250g ciuperci brune
- 4 oua
- 150g fasole verde (eu am folosit congelata)
- 1 lingura boia dulce
- sare si piper macinat
***Sos:
- 2 ardei capia verzi
- 2 fire ceapa verde
- 3 linguri sos de soia
- 1 cutie cubulete de rosii in bulion
- 4 catei usturoi
- sare si piper macinat
Intr-o tigaie antiaderenta am calit ceapa cu sare si piper macinat dupa gust. Am adaugat si ciupercile taiate marunt si am lasat tigaia pe foc mic pana cand ciupercile si-au lasat zeama.
Ouale, batute un pic cu furculita, le-am turnat in tigaie peste legume si am amestecat mereu pentru a se coace bine. Am oprit focul si am lasat compozitia sa se raceasca.
Pieptul de pui l-am taiat in jumatate pe lung, apoi fiecare jumatate am crestat-o pe grosime astfel incat sa obtin o felie de carne. Am asezat felia de carne intre doua foi de plastic si am batut-o usor cu ciocanul de snitele pana am obtinut grosimea dorita.
Peste fiecare felie de piept de pui am presarat un pic de sare si piper, am pus un sfert din compozitia cu ciuperci si la un capat am asezat cateva pastai de fasole verde congelata.
Am rulat cu grija si am legat rulourile obtinute cu sfoara.
Am uns rulourile cu boia dulce si le-am asezat intr-o tava cu peretii inalti.
Peste ele am pus ardeiul capia si ceapa verde taiate marunt. Intr-un pahar am amestecat sosul de soia cu apa, iar amestecul obtinut l-am turnat in tava.
Am dat tava la cuptor, la foc mic pentru o ora.
Dupa o ora am scos tava din cuptor si am adaugat continutul conservei de rosii amestecat cu usturoiul tocat marunt, putina sare si piper macinat. Am reintrodus tava la cuptor si am mai lasat-o 20 minute.
La sfarsit arata asa:
Se poate servi alaturi de piure de conopida, cu o salata de cruditati sau simpla. Este foarte buna calda, dar si rece. Se feliaza foarte frumos, cu minim de efort si atentie. In sectiune arata foarte frumos!
Nu cred ca mai este nevoie sa precizez ca inainte de a fi feliata rulada, trebuie sa inlaturam sfoara, nu?
N-o sa va para rau daca incercati! Asta garantez!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...