marți, 21 mai 2013
Pui Macao
Este momentul pentru Provocarea secreta! Repartizarile luna aceasta au fost facute de Nicol - All day cooking si mi-a fost repartizat blogul Micuta bucatarie a Ramonei.
Desi blogul repartizat este un blog nou, deschis in 2012, am descoperit postate multe retete frumoase. Mi-a fost greu sa aleg o reteta cu care sa particip la provocare, nu pentru ca nu am avut din ce alege ci pentru ca am avut prea multe optiuni. Pana la urma m-am oprit asupra retetei Pui Macao pentru ca este o reteta gatita in stil asiatic si pentru ca este conforma cu dieta pe care o urmez. Am facut foarte mici modificari fata de reteta initiala, dar nu foarte importante: in loc de zahar am folosit indulcitor, in loc de piept de pui am folosit pulpe superioare dezosate de pui, am adaugat si 5 cm dintr-o radacina de ghimbir si nu am folosit praz pentru ca nu am gasit.
Multumim Ramona! A fost delicios!
Reteta de fata este pentru 4 portii si este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
- 1 kg pulpe superioare de pui, dezosate si fara piele
- 5 catei usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov mare
- 1 telina mica
- 3 tulpini de telina Apio
- 5 cm radacina ghimbir
- 1 ceapa mica
- 2 linguri sos de soia (aliment tolerat)
- 2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
- 1 lingura indulcitor Sly
- 2 linguri otet
- sare si piper macinat
- 2 linguri ulei de masline (aliment tolerat)
- seminte de susan pentru decor - optional (atentie! nu sunt conforme cu dieta Dukan!)
Pulpele de pui le-am taiat fasii subtiri de un deget. Le-am stropit cu cele doua linguri de zeama de lamaie si am condimentat cu sare si piper macinat. Am amestecat bine, apoi am bagat castronul la frigider pana cand am taiat legumele.
Mancarea asta se face la foc iute si este gata in cateva minute, deci este OBLIGATORIU ca toate ingredientele sa fie pregatite si la indemana!
Morcovul, radacina de telina, tulpinile de telina Apio si ardeiul gras rosu le-am taiat bastonase subtiri, ceapa am taiat-o solzisori, usturoiul l-am tocat marunt, iar ghimbirul l-am razuit pe razatoarea cu ochiuri mici.
Am pus wok-ul pe foc mare si l-am lasat sa se incinga. Am turnat uleiul si am calit in el cateva secunde (!) usturoiul tocat marunt si ghimbirul ras fin. Imediat am adaugat carnea de pui.
Amestecand mereu, am lasat carnea sa se caleasca 3-4 minute, pana si-a schimbat culoarea.
Am adaugat peste ea bastonasele de morcov si de telina, precum si ceapa.
Este nevoie doar de 4-5 minute pentru ca legumele sa se inmoaie un pic.
Am adaugat telina Apio si ardeiul gras rosu si le-am dat si lor 2 minute sa se imprieteneasca cu celelalte ingrediente.
La sfarsit am adaugat indulcitorul, sosul de soia si otetul. Am amestecat bine, am mai lasat 2 minute si am oprit focul. Mancarea este gata! Ati observat ce repede s-a intamplat totul? Legumele sunt fierte dar sunt ferme, carnea este patrunsa cat trebuie si totul miroase fenomenal de bine! De gust ce sa mai zic!
Pentru meseni am presarat mancarea cu seminte de susan.
Eu am mancat fara seminte de susan, ca sa nu ma abat de la dieta :)
Foarte buna mancarea asta! Neaparat sa incercati!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Placintica asta am vazut-o la BubuLina cu ceva vreme in urma si pentru ca s-au aliniat planetele, adica am intrat in posesia semintelor ...