joi, 9 mai 2013
Maioneza fara ulei
Ca si voi, cei care cititi acest articol, am fost sceptica cand am vazut reteta asta pe site-ul retete-dukan.ro si nu am crezut ca este posibil sa obtii acasa maioneza fara ulei. Ei bine, ma felicit ca am avut curajul sa incerc pentru ca s-a dovedit a fi o maioneza foarte buna!
De Paste am adaugat in maioneza preparata astfel un castravecior murat si am obtinut un minunat sos pentru ouale fierte.
Ingrediente:
- 1 galbenus fiert
- 1 galbenus crud
- 1 lingurita mustar (eu am folosit fara zahar)
- 4 linguri branza de vaci degresata
- sare si piper macinat
Prima data am mixat 1 minut, la viteza maxima, galbenusurile cu mustar, un pic de sare si piper macinat.
Am adaugat branza de vaci degresata si am mixat iar, la inceput la viteza mica, apoi la viteza mare pentru doua minute.
Asa arata la sfarsit:
Am luat cu o lingurita din maioneza, ca sa se observe ca nu iese deloc curgatoare. Sta batoasa si nu curge! Gustul este minunat si cu greu iti dai seama ca nu este maioneza adevarata!
Eu am folosit maioneza la o salata de ton cu legume facute la gratar, reteta ce va urma in viitorul apropiat.
Neaparat sa incercati si voi!
PS Maioneza asta este conforma cu dieta Montignac si cu dieta Dukan - toate fazele.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...