duminică, 19 mai 2013
Ardei umpluti cu carne de pui
Cred ca am mai spus si cu alta ocazie ca ardeii umpluti cu carne sunt preferatii mei. Bunica mea, Dumnezeu s-o ierte, le facea un minunat sos cu gem de macese si erau asa buni ca abia ma puteam opri din mancat.
Pofta de ardei umplut aveam, ingrediente sa incropesc ceva conform si asemanator aveam, prin urmare m-am apucat de treaba.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL. Ar fi fost conforma si cu dieta Montignac - faza I daca nu adaugam morcov in compozitia de carne.
Ingrediente:
- 400g piept de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 conserva cubulete de rosii in bulion
- sare si piper macinat
- 12 ardei grasi, nu prea mari
- 2 foi dafin
***Sos:
- 2 linguri pasta de tomate
- 1/2 conserva cubulete de rosii in bulion
- piper macinat
- 1 lingura indulcitor
Carnea am tocat-o impreuna cu ceapa si morcovul. Peste ea am adaugat cubuletele de rosii in bulion si am condimentat cu sare si piper macinat. Compozitia obtinuta am indesat-o in ardeii curatati de cotoare si seminte.
Ardeii umpluti i-am asezat intr-o craticioara si am turnat apa cat sa-i acopere un pic. Am adaugat foile de dafin si putina sare, am acoperit cu un capac, apoi i-am pus sa fiarba la foc mititel pentru o ora.
Intre timp am pregatit sosul.
Intr-o craticioara am pus pasta de tomate si am calit-o un pic la foc mic. Am adaugat cubuletele de rosii in bulion, piper macinat si indulcitorul, am amestecat bine si am lasat sa fiarba molcom vreo 10 minute.
Ardeii umpluti i-am servit fierbinti, alaturi de sosul dulceag de rosii.
Pieptul de pui este destul de fad si poate fi greu de inghitit, mai ales de cei care s-au cam saturat de piept de pui (cei la dieta ma vor intelege), dar cu ardeiul si cu sosul a mers de minune. Data viitoare voi adauga ciuperci si mai multa ceapa.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...