Treceți la conținutul principal

Ardei umpluti cu carne de pui


Cred ca am mai spus si cu alta ocazie ca ardeii umpluti cu carne sunt preferatii mei. Bunica mea, Dumnezeu s-o ierte, le facea un minunat sos cu gem de macese si erau asa buni ca abia ma puteam opri din mancat.
Pofta de ardei umplut aveam, ingrediente sa incropesc ceva conform si asemanator aveam, prin urmare m-am apucat de treaba.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL. Ar fi fost conforma si cu dieta Montignac - faza I daca nu adaugam morcov in compozitia de carne.

Ingrediente:
- 400g piept de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 conserva cubulete de rosii in bulion
- sare si piper macinat
- 12 ardei grasi, nu prea mari
- 2 foi dafin
***Sos:
- 2 linguri pasta de tomate
- 1/2 conserva cubulete de rosii in bulion
- piper macinat
- 1 lingura indulcitor

Carnea am tocat-o impreuna cu ceapa si morcovul. Peste ea am adaugat cubuletele de rosii in bulion si am condimentat cu sare si piper macinat. Compozitia obtinuta am indesat-o in ardeii curatati de cotoare si seminte.



Ardeii umpluti i-am asezat intr-o craticioara si am turnat apa cat sa-i acopere un pic. Am adaugat foile de dafin si putina sare, am acoperit cu un capac, apoi i-am pus sa fiarba la foc mititel pentru o ora.
Intre timp am pregatit sosul.
Intr-o craticioara am pus pasta de tomate si am calit-o un pic la foc mic. Am adaugat cubuletele de rosii in bulion, piper macinat si indulcitorul, am amestecat bine si am lasat sa fiarba molcom vreo 10 minute.
Ardeii umpluti i-am servit fierbinti, alaturi de sosul dulceag de rosii.


Pieptul de pui este destul de fad si poate fi greu de inghitit, mai ales de cei care s-au cam saturat de piept de pui (cei la dieta ma vor intelege), dar cu ardeiul si cu sosul a mers de minune. Data viitoare voi adauga ciuperci si mai multa ceapa.
Sa ne fie de bine!

Comentarii

  1. F buni. I-am facut si eu azi, dar in loc de sosul acela( nu prea sun fanul rosiilor gatite), am pus iaurt. Deliciosi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-ti fie de bine!
      Suna bine cum zici tu ca i-ai servit, deci data viitoare incerc si eu asa :)
      Sa ai o zi frumoasa!

      Ștergere
  2. Am pregatit si eu in loc de orez am pus fulgi de ovaz si marar au fost deliciosi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-ti fie de bine Elena!

      PS eu nu am folosit orez in reteta de mai sus :)

      Ștergere
  3. se pune si orez si un capac la ardei facut din rosii, altfel se imprastie tot continutul ardeiului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu se imprastie nimic :D Nu orezul tine compozitia legata si nici capacul din rosie nu tine compozitia in ardei :D Alea sunt doar "mofturi" si se poate foarte bine si fara ele. Incearca si vei vedea!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Macrou marinat in sos de tomate

Socata acidulata

Sunca fiarta in zeama de varza murata