miercuri, 8 mai 2013
Piept de pui cu iaurt, la cuptor
Un experiment reusit dupa umila mea parere.
Carnea a ramas frageda, iar iaurtul ii da un gust acrisor. Se preteaza foarte bine la micul dejun, la cina, ca gustarica intre mese si chiar la pachetel.
Aceasta reteta este conforma cu dieta Montignac si cu dieta Dukan - toate fazele. Atentie la doza zilnica permisa de tarate de ovaz si tineti cont daca consumati si alte feluri de mancare ce contin tarate de ovaz!
Din ingredientele de mai jos mie mi-au iesit doua tavi mari (vorbesc de tava de la aragaz) si cateva snitele la tigaie (pentru ca am probat sa vad daca merg facute si in tigaia antiaderenta).
Ingrediente:
- 200g iaurt 0.1% grasime
- 2 oua
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1/2 lingurita cimbru
- sare
- 4 linguri tarate ovaz
- 700g piept de pui fara os si fara piele
Intr-un castronel am amestecat iaurtul cu ouale, condimentele si taratele de ovaz. Pieptul de pui l-am taiat felii pe lat si l-am amestecat in compozitia cu iaurt.
Cu o lingura am luat fiecare bucata de pui si am asezat-o intr-o tava captusita cu hartie de copt.
Tava astfel pregatita am bagat-o in cuptor, pe raftul de sus, la foc moderat spre mic, unde a stat pana cand bucatile de pui au prins culoare frumoasa.
Am incercat sa frig cateva bucati in tigaia antiaderenta, dar compozitia cu iaurt se ardea prea repede si am abandonat ideea.
Cele la cuptor au iesit asa:
Noua ne-au placut foarte mult!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...