vineri, 17 mai 2013
Chiftelute din piept de pui, la cuptor
Cine ar fi crezut ca poti face chiftele fara sa le tavalesti prin faina si fara sa le prajesti in ulei mult? Uite ca se poate!
Aceste chiftelute au fost foarte bune, iar ideea mea de a adauga in compozitie si busuioc (am congelat anul trecut o caserola) s-a dovedit a fi una inspirata. Tot o idee inspirata a fost si coacerea compozitiei de chiftele in formele de briose. Cele coapte in tava nu au avut o forma definita, dar cele coapte in formele de briose au iesit perfecte. De acum inainte doar asa le voi coace si va sfatuiesc si pe voi sa procedati la fel!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan (zile PL). Daca nu folositi morcov in compozitie, reteta este conforma si cu dieta Montignac.
Din ingredientele de mai jos mi-au iesit 25 de chiftelute, din care 7 au fost coapte in forme de briose.
Ingrediente:
- 400g piept de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 conserva cubulete rosii in bulion
- 2 oua
- 1 lingura zdravana de busuioc tocat (eu am avut congelat)
- sare si piper macinat
Pieptul de pui l-am tocat impreuna cu ceapa si morcovul.
Intr-un bol am amestecat toate ingredientele pana cand am obtinut o compozitie omogena.
Cu o lingurita am pus gramajoare de carne in tava captusita cu folie de silicon (puteti folosi hartie de copt daca nu aveti folie de silicon!), apoi mi-a venit ideea de a coace restul compozitiei in forme de briose.
Am copt chiftelutele in cuptor la foc moderat, pe raftul de sus, pana cand au prins culoare aurie.
O poza cu sectiunea, sa vedeti ce frumoase sunt si in interior:
Nu cred ca mai este necesar sa precizez ca sunt perfecte in orice moment al zilei, chiar si la pachetel, nu?
Sa ne fie de bine!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima luna
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Cine vrea o felie de prajitura cremoasa si buna? Prajitura "Krem a la krem" este o prajitura foarte cunoscuta si apare pe foar...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cine vrea ceva bun si dulce? Daca vrea cineva ceva bun, dar nu are timp sau chef sa migaleasca, recomand cu incredere urmatoara prajitura i...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezulta...
-
Placintica asta am vazut-o la BubuLina cu ceva vreme in urma si pentru ca s-au aliniat planetele, adica am intrat in posesia semintelor ...
-
Pe blog mai apare o reteta de maioneza conforma cu dieta Dukan: Maioneza fara ulei . Aceasta reteta este foarte diferita de prima, atat...
-
Sotul meu coace paine ♥♥♥ Da, sotul meu coace paine de doua ori pe saptamana ♥♥♥ Cu putina vreme in urma am trecut in faza de consolidar...

Imi plac grozav chiftelutele tale, mai ales ca sunt la cuptor. Pupici
RăspundețiȘtergereLe-am pus si eu pe ale mele la cuptor :) Ce super idee sa le pun in formele de muffini! Eu aveam carne tocata de vita si cautam o reteta, dar pentru ca m-au tentat doua (asta de chiftele si placinta cu carne), le-am facut pe amandoua :)
RăspundețiȘtergereCompozitia amestecata cu branza am pus-o tot in niste forme de silicon, dar un pic mai mari. Mi-e asa pofta de ele, dar mai trebuie lasate un pic. Carnea de vita e cam grasa si e cumparata, nu tocata in casa, si vad ca fierb parca in propriul ulei. Eu prefer carnea de vita, e mai gustoasa decat cea de pui.
Multumim pentru retete! ♥
Nimphe, sper sa-ti placa la fel de mult cum mi-au placut mie :D
ȘtergereSi la carnea de pui am observat ca lasa multa zeama dar asta pentru ca este multa apa in carne :D Daca le lasi sa se raceasca bine, vei observa ca zeama toata se reabsoarbe in carne :D
Nu-i asa ca ideea cu formele de silicon e misto? :D
Eu si carnea de vita nu suntem bune prietene si o cam evit :( Prefer carnea de pui, care vad cu uimire ca este foarte versatila :D Ce face Dukan din mine! :))
Foarte bune pentru cei ce tin dieta Dukan! :D O sa le prepar si eu :*
RăspundețiȘtergere