miercuri, 15 mai 2013

Pulpe de pui pe pat de varza


Cand am iesit de la birou, in drum spre casa am trecut prin piata. Pe o taraba tronau cateva verze micute dar dolofane, cu frunze fragede si crocante. Instantaneu am simtit in nari miros de varza calita, cu rosii si marar! Bineinteles ca am cumparat o capatana de varza si m-am grabit spre casa sa-mi ostoiesc pofta.
Reteta de mai jos este conforma cu dieta Montignac si cu dieta Dukan (zile PL). Pulpele le-am gatit cu pielea pe ele, dar eu am inlaturat pielea cand mi-am pus in farfurie.

Ingrediente:
- o capatana varza (a mea a avut aproape 1.5 kg)
- pulpe inferioare de pui
- 1 conserva de cubulete de rosii in bulion
- sare si piper macinat
- marar si cimbru

Varza am tocat-o marunt si am frecat-o in pumni cu un praf de sare.
Intr-o tava cu peretii inalti am pus un strat generos de varza (tineti cont ca la gatit varza pierde mult volum!) si am turnat o cana cu apa. Peste varza am asezat pulpele de pui si am presarat piper macinat, cimbru si marar.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc moderat, pe raftul din mijloc.


Dupa 40 minute am scos tava din cuptor si am intors pulpele si pe partea cealalta. Deasupra lor am turnat conserva de rosii in bulion si am bagat iar tava la cuptor.


Am lasat mancarea la cuptor pana cand zeama a scazut bine.


Ce mirosuri mi-au invadat casa! Mi-am multumit in gand ca m-am gadit sa fac varza la cuptor pentru cina, mai ales ca nu te poti pune cu poftele nebune.
Mesenii au fost incantati de alegerea mea si mi-au multumit cu farfurii goale si zambete largi.


Sa ne fie de bine!

8 comentarii:

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape