sâmbătă, 21 martie 2015
Hamsie condimentata coapta la cuptor
Nu stiu daca aceasta postare poate fi numita "reteta", pentru ca probabil ar fi prea mult spus. Totusi, este un fel de mancare foarte apreciat la noi in familie si merita mentionat si aici pe blog.
Acest mod de a prepara pestele l-am mai postat si in decembrie 2013 - Sprot copt la cuptor.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP incepand chiar din Atac si cu dieta Montignac - faza I.
Ingrediente:
- 1 kg hamsie congelata
- 1 plic amestec condimente pentru peste (Mammita)
Pestele nu trebuie decongelat inainte!
Intr-o tava putin adanca, captusita cu hartie de copt am imprastiat pestisorii congelati.
I-am presarat cu mixul de condimente pentru peste.
Iata si ce ingrediente contine mixul de condimente:
Recomand aceste mixuri de condimente de la Mammita! Sunt foarte bune si dau un gust foarte bun mancarii ♥♥♥ In plus, nu contin zahar si nici igrediente dubioase.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus al cuptorului, la foc mediu spre mare, pentru aproximativ o ora. Daca ii vreti mai crocanti, mai trebuie lasati cam jumatate de ora la cuptor. Noi ii preferam nici prea prea, nici foarte foarte.
I-am servit imediat, alaturi de un sos simplu de iaurt degresat cu putina sare si usturoi maruntit.
Sa ne fie de bine!
Pestele pregatit astfel merge de minune la cina, la mic-dejun, la mese intre prieteni, ba chiar si la mese festive cu tema pescareasca.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...