sâmbătă, 21 martie 2015

Hamsie condimentata coapta la cuptor


Nu stiu daca aceasta postare poate fi numita "reteta", pentru ca probabil ar fi prea mult spus. Totusi, este un fel de mancare foarte apreciat la noi in familie si merita mentionat si aici pe blog.
Acest mod de a prepara pestele l-am mai postat si in decembrie 2013 - Sprot copt la cuptor.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP incepand chiar din Atac si cu dieta Montignac - faza I.

Ingrediente:
- 1 kg hamsie congelata
- 1 plic amestec condimente pentru peste (Mammita)

Pestele nu trebuie decongelat inainte!
Intr-o tava putin adanca, captusita cu hartie de copt am imprastiat pestisorii congelati.


I-am presarat cu mixul de condimente pentru peste.


Iata si ce ingrediente contine mixul de condimente:


Recomand aceste mixuri de condimente de la Mammita! Sunt foarte bune si dau un gust foarte bun mancarii ♥♥♥ In plus, nu contin zahar si nici igrediente dubioase.


Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus al cuptorului, la foc mediu spre mare, pentru aproximativ o ora. Daca ii vreti mai crocanti, mai trebuie lasati cam jumatate de ora la cuptor. Noi ii preferam nici prea prea, nici foarte foarte.
I-am servit imediat, alaturi de un sos simplu de iaurt degresat cu putina sare si usturoi maruntit.


Sa ne fie de bine!
Pestele pregatit astfel merge de minune la cina, la mic-dejun, la mese intre prieteni, ba chiar si la mese festive cu tema pescareasca.

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana