Pentru ca era musai sa fac ceva cu branza de vaci ce ma astepta cuminte in frigider, am optat pentru un chec umed si bun. S-a dovedit a fi o alegere buna, iar checul a fost perfect la cafeaua de dimineata si la pachetel.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac pentru ca nu contine tolerate. Ingredientele sunt pentru doua checuri!
Ingrediente:
- 500g branza de vaci degresata
- 4 oua marisoare
- 4 linguri tarate ovaz
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lingura esenta de piersica
Branzica trebuie sa fie din cea granulata, nu din cea cremoasa.
Toate ingredientele le-am mixat usor. Compozitia rezultata am impartit-o in doua forme dreptunghiulare din silicon.
Culoarea verzuie este data de esenta de piersica.
Am pus tavile de silicon intr-o tava metalica, pentru a putea fi manevrate mai usor.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aproximativ 45 minute. Cand checurile prind deasupra pojghita aurie, sunt gata.
Le-am lasat 10 minute in tavi, apoi le-am scos pe un gratar si le-am lasat sa se raceasca bine.
Se feliaza foarte frumos si este foarte bun ♥♥♥
Are consistenta densa si este umed in interior. Mie mi-a placut foarte mult ♥♥♥
Sa imi fie de bine!