luni, 9 martie 2015
Tort cu crema de dovleac - dukan style
Inca mai este dovleac pe tarabe, deci trebuie profitat de ocazie!
Ideea acestui tort a venit de la o poza de pe Pinteres. Admiram ce bine arata crema de culoare portocaliu intens pe blatul negru si de aici a mai fost doar un pas pana la creearea acestei retete. Rezultatul a fost surprinzator de bun, chiar daca pana in acest moment niciodata nu m-as fi gandit sa alatur o crema de dulma unui blat de cacao.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.
Ingrediente:
***Blat:
- 3 oua
- 2 linguri tarate ovaz (Pirifan)
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita rasa faina de konjac
- 2 linguri eritritol cu stevia
- 1 lingurita praf de copt
***Crema:
- 1 kg pulpa de dovleac
- 2 linguri eritritol cu stevia
- 1 lingurita rasa faina de konjac
- 1 lingurita scortisoara pudra
***Pentru insiropat:
- 100 ml cola zero
***Decor:
- scortisoara pudra amestecata cu indulcitor pudra
Dovleacul l-am taiat in jumatate si l-am copt la foc mediu in cuptor.
Dovleacul copt si fierbinte l-am curatat de coaja, l-am taiat cuburi si l-am transformat in piure cu ajutorul pasatorului electric.
In piureul fierbinte de dovleac am amestecat eritritolul, scortisoara si faina de konjac. Dupa ce am amestecat bine, am lasat crema in pace sa se raceasca.
Pentru blat am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat in spuma eritritolul si galbenusurile.
Intr-un castronel am amestecat ingredientele uscate: taratele de ovaz, faina de konjac, praful de copt si cacao.
Cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare, de jos in sus, am incorporat in spuma dulce de oua amestecul de ingrediente uscate.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava metalica de tort (22 cm diametru), captusita pe fund cu hartie de copt.
Am copt blatul 35 minute la foc mediu, pe raftul din mijloc al cuptorului.
Am lasat blatul sa se raceasca o ora apoi l-am scos din tava si am inlaturat hartia de copt. Tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie de plastic. Am asezat blatul inapoi in tava si l-am insiropat bine cu cola zero.
Deasupra blatului am nivelat frumos crema dulce de dovleac.
Am lasat tava la rece peste noapte. A doua zi am scos tortul cu grija pe un platou si am indepartat folia de plastic. Am ornat tortul cu putina scortisoara pudra amestecata cu putin indulcitor pudra.
Se taie foarte frumos si fara greutate, iar feliile arata foarte elegant ♥♥♥
Am avut dreptate ca arata bine crema portocalie pe blatul negru? ♥♥♥
A mers de minune la cafea si toata lumea l-a laudat ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
P.S. Eritritol cu stevia (un indulcitor pe care eu il iubesc!) si faina de konjac gasiti de cumparat pe site-ul adiograsime.ro
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Pentru ca acum piata este plina de legume proaspete, am hotarat sa golesc congelatorul de legumele puse la congelat. Am gasit o punga cu ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
O prajitura dietetica interesanta si buna, cu un mod de preparare un pic ciudat dar foarte simplu. Cu aceasta reteta termin lista de dul...