vineri, 13 martie 2015
Prajitura Mironosita - dukan style
Expr. A face pe mironosiţa = a-şi lua aere de nevinovăţie, a simula pietate şi modestie
Poate va intrebati de ce i-am dat numele de "mironosita". Am ales acest nume pentru ca in spatele acestei felii zemoase si dulci ce troneaza in prima poza sta o reteta extrem de simpla, de genul "toate se amesteca intr-un castron". Nici macar nu trebuie sa ai chef de gatit, pentru ca toate pregatirile dureaza maxim 10 minute, cu tot cu spalatul castronului, dar tot te poti lauda ca ai facut o prajitura :D
Ingrediente:
- 500g iaurt (Pilos 0.1% grasime)
- 300 ml lapte rece (1.5% grasime)
- 5 oua
- 2 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 2 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 5 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingura rasa ness
- 1 lingura esenta cappucino
Se pun toate ingredientele intr-un castron...
... si se mixeaza bine 1 minut.
Compozitia am turnat-o intr-o tava rotunda de silicon cu diametrul de 27 cm, pusa intr-o alta tava, metalica, in care am turnat o cana de apa.
Am bagat tava la cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru aproximativ o ora.
A mea a crapat un pic la copt, dar n-a fost bai mare. Am lasat-o sa se raceasca si am pudrat-o cu putina cacao.
Nu cred ca mai este nevoie sa spun ca bombonelele stelute de zahar au fost doar de decor.
Repede si bun . Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...