vineri, 13 martie 2015
Prajitura Mironosita - dukan style
Expr. A face pe mironosiţa = a-şi lua aere de nevinovăţie, a simula pietate şi modestie
Poate va intrebati de ce i-am dat numele de "mironosita". Am ales acest nume pentru ca in spatele acestei felii zemoase si dulci ce troneaza in prima poza sta o reteta extrem de simpla, de genul "toate se amesteca intr-un castron". Nici macar nu trebuie sa ai chef de gatit, pentru ca toate pregatirile dureaza maxim 10 minute, cu tot cu spalatul castronului, dar tot te poti lauda ca ai facut o prajitura :D
Ingrediente:
- 500g iaurt (Pilos 0.1% grasime)
- 300 ml lapte rece (1.5% grasime)
- 5 oua
- 2 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 2 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 5 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingura rasa ness
- 1 lingura esenta cappucino
Se pun toate ingredientele intr-un castron...
... si se mixeaza bine 1 minut.
Compozitia am turnat-o intr-o tava rotunda de silicon cu diametrul de 27 cm, pusa intr-o alta tava, metalica, in care am turnat o cana de apa.
Am bagat tava la cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru aproximativ o ora.
A mea a crapat un pic la copt, dar n-a fost bai mare. Am lasat-o sa se raceasca si am pudrat-o cu putina cacao.
Nu cred ca mai este nevoie sa spun ca bombonelele stelute de zahar au fost doar de decor.
Repede si bun . Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Ideea am pescuit-o de la Dana si prima data ( pentru ca am refacut-o de foarte multe ori de atunci) am facut-o de curiozitate. Nu reusea...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Asta nu este reteta de suberek, ci este o alta utilizare a cunoscutului aluat de gogosi de post . Am facut din aluatul ala gogosi ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Pentru ca acum piata este plina de legume proaspete, am hotarat sa golesc congelatorul de legumele puse la congelat. Am gasit o punga cu ...