Pe scurt despre provocare: la fiecare inceput de luna, gazda din luna respectiva propune 7 - 10 ingrediente si un ingredient vedeta. Din aceste ingrediente participantii la provocare trebuie sa incropeasca retete. Nu este obligatoriu sa se foloseasca toate ingredientele, dar ingredientul vedeta este obligatoriu. Nu ai voie sa folosesti alte ingrediente in afara celor indicate, in schimb ai voie sa folosesti apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).
Cutia misterioasa din luna februarie a avut urmatoarele ingrediente: tarate, iaurt, cacao, ciuperci, oua, paste, carne de pui, ardei, ceapa, lapte praf
- ingredientul obligatoriu este branza de vaci
Parada retetelor care au fost inscrise luna aceasta la provocare:
1. Monya's... - Paste cu branza de vaci, la cuptor
2. Lucky Cake - Cea mai buna prajitura cu branza
3. Margareta Cismasu - Placinta intinsa cu branza
4. Zambetania - Prăjitură cu brânză
5. Bunatati de prin lume adunate - Salata de paste cu piept de pui, branza si ou
6. Lulu - povesti din bucatarie - Mini cocote cu paste la cuptor
7. Margareta Cismasu - Spirale cu branza
8. prima mea propunere - Budinca dulce de paste shirataki
9. a doua propunere a mea - Paste konjac la tigaie, cu pui si ou
Multumesc frumos participantelor!!!
Cutia misterioasa din luna martie a fost deja publicata pe blogul Margaretei Cismasu.