miercuri, 13 septembrie 2017
Prajitura rasturnata cu crema de lapte - dukan style
O prajitura dietetica interesanta si buna, cu un mod de preparare un pic ciudat dar foarte simplu.
Cu aceasta reteta termin lista de dulciuri conforme cu dieta Dukan pregatite de mine. Pentru ca nu mai tin aceasta dieta, pe blog nu voi mai posta astfel de dulciuri. Mancarurile care vor respecta principiile dietei vor fi etichetate ca fiind conforme, dar dulciuri de acest gen nu mai prepar.
Ingrediente:
***Crema:
- 4 oua
- 500 ml lapte degresat
- 3 linguri slim sugar
- 1 lingurita esenta de fistic
***Blat:
- 1 ou
- 2 linguri amestec faina pentru reducerea carbohidratilor
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 linguri slim sugar
- 2 linguri crema de branza 0.2% grasime
- 100 ml lapte degresat
- 1 lingura rasa cacao degresata
Prima data am preparat crema: intr-un bol incapator am mixat bine ouale cu indulcitorul si esenta. La final am adaugat laptele si am amestecat bine.
Amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava cu peretii inalti (22 x 15 cm), captusita in prealabil cu folie de silicon (sau hartie de copt).
Aceasta tava am pus-o intr-o alta tava in care am turnat apa fierbinte intr-un strat de un deget grosime.
In acelasi castron in care am pregatit crema, am mixat bine toate ingredientele pentru blat.
Cu ajutorul unei linguri am pus mici gramajoare din acest amestec in compozitia pentru crema, deja turnata in tava.
Am bagat tavile in cuptorul fierbinte, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mare, pentru 50 minute.
Am lasat prajitura sa se raceasca bine in tava, apoi am rasturnat-o cu grija pe un carpator (sau tava) mare si am inlaturat folia de silicon.
Se feliaza foarte usor si frumos cu un cutit bine ascutit.
Feliile arata tare bine si prajitura a fost foarte buna ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Ideea am pescuit-o de la Dana si prima data ( pentru ca am refacut-o de foarte multe ori de atunci) am facut-o de curiozitate. Nu reusea...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Asta nu este reteta de suberek, ci este o alta utilizare a cunoscutului aluat de gogosi de post . Am facut din aluatul ala gogosi ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Pentru ca acum piata este plina de legume proaspete, am hotarat sa golesc congelatorul de legumele puse la congelat. Am gasit o punga cu ...