miercuri, 6 septembrie 2017
Prajitura cu foi si budinca de ciocolata - dukan style
Prajitura de fata nu este prea diferita de celelalte prajituri dukan deja postate pe blog. Dar daca stau sa ma gandesc bine, si prajiturile nedietetice au cam aceleasi ingrediente. O voi trece deci si pe aceasta la catastif, pentru aducere aminte.
Ingrediente:
***Foi:
- 5 oua
- 3 linguri amestec faina pentru reducerea carbohidratilor
- 3 linguri lapte praf degresat (T-POR 0.1% grasime)
- 2 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 4 linguri scuturate slim sugar
***Crema:
- 400 ml lapte degresat
- 1 plic praf budinca cu gust de ciocolata
- 4 linguri scuturate slim sugar
- 1 lingurita esenta de rom
- 250g branza de vaci degresata (Pilos 0.5% grasime)
***Ornare (optional):
- 1 lingura rasa cacao degresata
Intr-un castronel am amestecat faina pentru reducerea carbohidratilor, taratele de ovaz si laptele praf.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat indulcitorul si galbenusurile.
Cu un tel am incorporat in spuma dulce de oua amestecul uscat. Compozitia se intareste destul de tare, deci trebuia sa ma misc repede.
Am rasturnat amestecul intr-o tava captusita cu hartie de copt si cu dosul unei linguri, mereu inmuiata in apa, l-am intins uniform.
Am bagat tava in cuptorul fierbinte, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aprozimativ 20 minute. Cand foaia se desprinde usor de pe hartia de copt, este gata.
Am preparat budinca, iar branza de vaci am transformat-o in crema cu ajutorul mixerului pentru pasat legume.
Am amestecat budinca cu branza de vaci si am adaugat la final esenta de rom.
Blatul copt l-am lasat sa se racoreasca cateva minute, apoi l-am taiat in 4 fasii egale.
Am captusit cu folie alimentara o tava de cozonac si am inceput constructia prajiturii.
Prima data am pus crema cat sa se acopere fundul tavii, apoi am pus o foaie de blat, iar crema cat sa copere blatul, iar foaie, iar crema, iar foaie, iar crema si la final ultimul blat.
Am invelit prajitura cu folia alimentara de pe margine si am bagat tava la frigider pana a doua zi.
A doua zi am desfacut folia, am rasturnat prajitura cu grija pe un platou, apoi am indepartat cu usurinta folia alimentara.
Pentru decor am ales sa pudrez prajitura cu cacao, cu ajutorul unei site pentru ceai.
S-a feliat frumos si a fost foarte buna, mai ales langa cafeaua de dimineata ♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...