miercuri, 6 septembrie 2017

Prajitura cu foi si budinca de ciocolata - dukan style


Prajitura de fata nu este prea diferita de celelalte prajituri dukan deja postate pe blog. Dar daca stau sa ma gandesc bine, si prajiturile nedietetice au cam aceleasi ingrediente. O voi trece deci si pe aceasta la catastif, pentru aducere aminte.


Ingrediente:
***Foi:
- 5 oua
- 3 linguri amestec faina pentru reducerea carbohidratilor
- 3 linguri lapte praf degresat (T-POR 0.1% grasime)
- 2 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 4 linguri scuturate slim sugar
***Crema:
- 400 ml lapte degresat
- 1 plic praf budinca cu gust de ciocolata
- 4 linguri scuturate slim sugar
- 1 lingurita esenta de rom
- 250g branza de vaci degresata (Pilos 0.5% grasime)
***Ornare (optional):
- 1 lingura rasa cacao degresata


Intr-un castronel am amestecat  faina pentru reducerea carbohidratilor, taratele de ovaz si laptele praf.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat indulcitorul si galbenusurile.


Cu un tel am incorporat in spuma dulce de oua amestecul uscat. Compozitia se intareste destul de tare, deci trebuia sa ma misc repede.


Am rasturnat amestecul intr-o tava captusita cu hartie de copt si cu dosul unei linguri, mereu inmuiata in apa, l-am intins uniform.
Am bagat tava in cuptorul fierbinte, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aprozimativ 20 minute. Cand foaia se desprinde usor de pe hartia de copt, este gata.


Am preparat budinca, iar branza de vaci am transformat-o in crema cu ajutorul mixerului pentru pasat legume.


Am amestecat budinca cu branza de vaci si am adaugat la final esenta de rom.


Blatul copt l-am lasat sa se racoreasca cateva minute, apoi l-am taiat in 4 fasii egale.
Am captusit cu folie alimentara o tava de cozonac si am inceput constructia prajiturii.


Prima data am pus crema cat sa se acopere fundul tavii, apoi am pus o foaie de blat, iar crema cat sa copere blatul, iar foaie, iar crema, iar foaie, iar crema si la final ultimul blat.


Am invelit prajitura cu folia alimentara de pe margine si am bagat tava la frigider pana a doua zi.


A doua zi am desfacut folia, am rasturnat prajitura cu grija pe un platou, apoi am indepartat cu usurinta folia alimentara.
Pentru decor am ales sa pudrez prajitura cu cacao, cu ajutorul unei site pentru ceai.


S-a feliat frumos si a fost foarte buna, mai ales langa cafeaua de dimineata ♥





Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana