vineri, 25 octombrie 2013
Ciorba deasa de toamna
O ciorba buna si bogata, cu miros imbietor de legume proaspete, care sa ne incalzeasca in zilele astea prea reci. Cam asa as descrie felul asta de mancare. Este satioasa si usor de preparat, deci profitati de darurule toamnei si preparati ciorba asta. N-o sa va para rau!
Ingrediente pentru o oala mare de ciorba:
- 1 bucata piept de pui afumat sau pastrama de pui
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi potriviti
- 1 vanata
- 2 ardei grasi
- 1 brocoli desfacut in buchetele
- 5 rosii coapte bine, decojite si taiate marunt
- 1/2 capatana de varza (aproximativ 1kg)
- sare si piper macinat
- patrunjel verde
- 2 linguri ulei de masline
- 2 oua
- 250 ml lapte 1.5% grasime
Initial am vrut sa acresc ciorba cu zeama de lamaie, dar cand am vazut cat de buna a iesit, am renuntat sa o acresc. Prin urmare ignorati lamaia din poza!
Pieptul de pui l-am taiat bucatele si l-am "calit" impreuna cu ceapa taiata marunt in putina apa.
Am asezonat cu sare si piper macinat si am amestecat mereu.
Am lasat pe foc pana cand s-a evaporat toata apa, iar ceapa a devenit sticloasa.
Am turnat apa pana a trecut de jumatatea oalei si am dat focul la minim.
Restul de legume, in afara de brocoli, le-am curatat si le-am taiat dupa bunul plac si le-am adaugat in oala. Am lasat sa fiarba pana cand toate au fost bine fierte.
La urma am adaugat rosiile si uleiul de masline si am lasat sa mai dea un clocot.
La urma am adaugat buchetelele de brocoli, pentru ca ele nu trebuie fierte mult timp.
Dupa cateva minute ciorba a fost gata si am oprit focul. Am lasat-o sa se racoreasca vreo 15 minute si apoi am dres-o cu un amestec din oua si lapte. Am adaugat patrunjelul verde si gata mancarea.
Am servit fierbinte si cu mare pofta, alaturi de ardei iute.
Sa ne fie de bine!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Azi nu postez o reteta. M-am gandit sa va arat una din jucariile mele din bucatarie. Este un arzator cu butelie de gaz. Prima da...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Ideea am pescuit-o de la Dana si prima data ( pentru ca am refacut-o de foarte multe ori de atunci) am facut-o de curiozitate. Nu reusea...
-
O prajitura dietetica interesanta si buna, cu un mod de preparare un pic ciudat dar foarte simplu. Cu aceasta reteta termin lista de dul...