luni, 14 octombrie 2013
Tort rasturnat, cu ness
Azi se implinesc 6 luni de cand am inceput dieta Dukan. Ma laud cu un minus de 21 kilograme si cu o energie de zile mari. Trebuie sa-mi cumpar haine noi si pot purta iar verigheta. Asta a fost o mare bucurie, mai ales ca nu am mai purtat verigheta de ani buni, pentru ca nu mai intra pe deget. Sunt multumita de rezultatele astea si merg mai departe cu optimism si incredere maxima. Pot spune ca dieta m-a ajutat si sa devin un om mai bun, mai sociabil si mai vesel. Prin itermediul grupurilor Dukan de pe facebook am cunoscut fete minunate, care m-au sustinut si m-au ajutat cu sfaturi, retete si vorbe bune. Lor le dedic acest tort cu ness si le multumesc pentru tot! Fetelor, sunteti minunate!!!
A iesit cam ciufulit tortul asta si poate daca ar fi fost imbracat in frisca ar fi avut fata comerciala, dar cum nu este voie, ne multumim si asa. Este foarte bun! In mod sigur va fi repetat de foarte multe ori.
Reteta este aceeasi ca la Tortul cu crema de "zahar ars", doar cu mici modificari.
Ingrediente:
***Crema:
- 5 oua
- 350 ml lapte 0.1%
- 8 linguri indulcitor
- 1 lingurita esenta de cafea
***Blat:
- 6 linguri tarate fine de ovaz (recomand Pirifan)
- 1 si 1/2 linguri cafea solubila
- 4 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 6 linguri indulcitor
- esenta de rom
Am pregatit doua vase care mergeau bagate una in alta, am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Prima data se pregateste crema. Ea va fi coapta in cuptor, pe baie de apa.
Am amestecat cateva minute cu mixerul ouale cu indulcitorul, apoi am adaugat esenta de cafea si laptele. Compozitia rezultata am turnat-o in craticioara mai mica, cu diametrul de 24 cm. In cratita mai mare am turnat apa, cat sa ajunga la jumatatea vasului mai mic.
"Constructia" am bagat-o la cuptor, la foc moderat, pentru aproximativ 50 minute.
Cand am observat ca s-a format o pojghita deasupra cremei si era aproape inchegata, m-am apucat de blat.
Taratele le-am amestecat cu cafeaua solubila si praful de copt.
Albusurile le-am batut spuma teapana, iar galbenusurile le-am mixat cu indulcitorul si esenta.
Am incorporat usor in spuma de albusuri galbenusurile si amestecul uscat.
Peste crema coapta, abia scoasa din cuptor, am pus compozitia pentru blat.
Am dat iar "constructia" la cuptor, la foc moderat, pentru o jumatate de ora. Blatul este gata cand trece testul scobitorii.
Am lasat tortul sa se raceasca bine, apoi l-am rasturnat pe un platou.
L-am lasat la frigider pana a doua zi, cu cratita in cap.
Noi am mancat trei persoane din el. Daca il pregatiti pentru un numar diferit de persoane, fiti atenti la portia de tarate care va revine. Nu trebuie sa depasiti, in croaziera, limita de doua linguri de tarate de ovaz pe zi!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP.
Sa ne fie de bine!
Pentru ca nu am folosit zahar, ulei si nici faina de grau, inscriu aceasta reteta in parada provocarii Dulce Romanie.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Sambata. Pofta de dulce. Pofta de ceva anume, de ceva ce n-ai mai mancat de foarte multa vreme. Cornulete cu rahat!!!!! Fara sa exa...