vineri, 11 octombrie 2013
Ficatei taranesti
De obicei pregateam reteta pentru provocarea secreta in a doua jumatate a lunii, ba chiar pe ultima suta de metri. Luna asta, cand am vazut ca Stefy - Stefy harnicutza deja a postat reteta pentru provocare, m-am ambitionat si am pregatit si eu mai repede reteta aleasa. Ironia sortii este ca exact blogul lui Stefy mi-a fost repartizat de Adela Zilahi - gazda din luna octombrie 2013 a provocarii secrete.
Blogul Stefaniei este plin de retete!!! Care mai de care mai aratoasa si mai apetisanta ♥ Eu am cautat o reteta cu ficatei de pasare, pentru ca asta aveam cumparat si in loc de o reteta, am gasit 10!!! Stefy scumpa, chiar ca esti harnicuta!
Am ales sa prepar Ficatei taranesti si nu-mi pare deloc rau de alegerea facuta ♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - fazaI si cu dieta Dukan - zile PP.
Ingrediente:
- 500 g ficatei de pasare
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe
- 1 lingurita condimente pentru carnea de pui (recomand Mammita sau Galeo pentru ca nu contin zahar si sunt foarte bune!)
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 legatura patrunjel verde
Ficateii i-am spalat in mai multe ape si i-am lasat la scurs.
Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o in uleiul de masline pana a devenit sticloasa.
Am adaugat ficateii si i-am calit impreuna cu ceapa pana si-au schimbat culoarea pe toate partile.
Condimentele le-am dizolvat in 250 ml apa fierbinte si am turnat totul peste ficatei.
Am lasat sa fiarba pana cand ficateii au fost gata si sosul s-a ingrosat un pic. Dupa ce am oprit focul am adaugat la mancare patrunjelul verde, taiat marunt.
Am servit imediat.
Dupa cum observati nu am folosit deloc sare. Asta pentru ca condimentul pentru carne de pui are destula sare in compozitie si nu mai este nevoie sa adaugam la mancare sare suplimentar.
Stefy, sarut mana pentru masa! A fost foarte bun!!! ♥
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
De ce compot de prune cu indulcitor? Pentru ca exista situatii in care zaharul este interzis. Merge sa faci compot cu indulcitor? Se ti...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...