duminică, 2 iunie 2013
Tort cu budinca de ciocolata si iaurt
Mariaaa!!! Uite tortul!!!
Asta e tortul conform cu dieta Dukan (incepand cu croaziera!) care, alaturi de alte deserturi conforme, ne-a potolit pofta de dulce in zilele de Paste. Nici n-am crezut c-o sa iasa, daramite sa ne si placa, dar poza lui Edith este asa frumoasa, ca trebuia sa-l incerc! Bineinteles ca nu am facut intocmai cum zice ea, pentru ca m-am crezut mai desteapta, dar cu toate acestea rezultatul a fost unul bun si apreciat.
Ingrediente:
***Blat:
- 2 linguri tarate ovaz
- 1 lingura tarate grau
- 1/2 lingura amidon
- 1 ou
- 2 linguri indulcitor
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 linguri iaurt 0.1%
- cativa stropi de esenta de vanilie
***Crema neagra:
- 450ml lapte 0.1%
- 3 linguri indulcitor
- 1 plic budinca de ciocolata amaruie de la Dr. Oetker
***Crema roz:
- 400ml iaurt 0.1%
- 1 pliculet gelatina (pentru 500ml lichid)
- 1/2 lingurita esenta de visine de la Dr. Oetker
- 2 linguri indulcitor
***Crema alba:
- 400ml iaurt 0.1%
- 1 pliculet gelatina (pentru 500ml lichid)
- 2 linguri indulcitor
Prima data am pregatit blatul.
Am mixat oul cu indulcitorul, apoi am adaugat pe rand si celelalte ingrediente. Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava rotunda (a mea are diametru de 22 cm), captusita in prealabil cu hartie de copt pe fund. Am copt blatul 20 minute, pe raftul de sus al cuptorului, la foc mediu spre mare.
Pana s-a copt blatul am pregatit crema roz. Am pus gelatina la inmuiat in 100ml apa pentru 10 minute. Iaurtul l-am amestecat cu indulcitorul si cu esenta de visine. Gelatina hidratata am incalzit-o pe baie de apa pana s-a topit, apoi am amestecat-o in compozitia de iaurt. Iaurtul l-am bagat la frigider.
Rozul acela dragut este din cauza esentei de visine
Dupa ce blatul a fost gata, am preparat si budinca de ciocolata, urmand instructiunile de pe plic.
In tava in care am copt blatul am pus o punga. Punga trebuie sa imbrace bine, pana sus, peretii tavii.
Am pus blatul si peste el am turnat budinca fierbinte. Am asteptat o jumatate de ora sa se raceasca un pic budinca si sa prinda pojgita deasupra.
Din iaurtul de la frigider am luat cu o lingurita si am pus pe toata suprafata tortului mici gramajoare de iaurt roz inchegat. Am preparat si crema alba (la fel cum am procedat la cea roz) si am turnat-o imediat peste gramajoarele de crema roz.
Am lasat la frigider pana a doua zi.
A doua zi am scos tortul cu tot cu punga pe un platou, apoi cu grija am indepartat punga.
Se taie foarte frumos cu un cutit ascutit.
Foarte bun! Esenta aia de visine face toti banii!!
Se observa ca nu am macinat taratele de ovaz, nu?
Din cauza toleratelor din compozitie (amidon, budinca, gelatina, tarate de grau) trebuie sa aveti grija cata prajitura mancati!
Eu am dus jumatate din tort la mama, iar din cealalta jumatate am mancat trei oameni/2 zile.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezulta...