duminică, 2 iunie 2013

Tort cu budinca de ciocolata si iaurt


Mariaaa!!! Uite tortul!!! smiley6855.gif
Asta e tortul conform cu dieta Dukan (incepand cu croaziera!) care, alaturi de alte deserturi conforme, ne-a potolit pofta de dulce in zilele de Paste. Nici n-am crezut c-o sa iasa, daramite sa ne si placa, dar poza lui Edith este asa frumoasa, ca trebuia sa-l incerc! smiley6855.gif Bineinteles ca nu am facut intocmai cum zice ea, pentru ca m-am crezut mai desteapta, dar cu toate acestea rezultatul a fost unul bun si apreciat.

Ingrediente:
***Blat:
- 2 linguri tarate ovaz
- 1 lingura tarate grau
- 1/2 lingura amidon
- 1 ou
- 2 linguri indulcitor
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 linguri iaurt 0.1%
- cativa stropi de esenta de vanilie
***Crema neagra:
- 450ml lapte 0.1%
- 3 linguri indulcitor
- 1 plic budinca de ciocolata amaruie de la Dr. Oetker
***Crema roz:
- 400ml iaurt 0.1%
- 1 pliculet gelatina (pentru 500ml lichid)
- 1/2 lingurita esenta de visine de la Dr. Oetker
- 2 linguri indulcitor
***Crema alba:
- 400ml iaurt 0.1%
- 1 pliculet gelatina (pentru 500ml lichid)
- 2 linguri indulcitor

Prima data am pregatit blatul.
Am mixat oul cu indulcitorul, apoi am adaugat pe rand si celelalte ingrediente. Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava rotunda (a mea are diametru de 22 cm), captusita in prealabil cu hartie de copt pe fund. Am copt blatul 20 minute, pe raftul de sus al cuptorului, la foc mediu spre mare.
Pana s-a copt blatul am pregatit crema roz. Am pus gelatina la inmuiat in 100ml apa pentru 10 minute. Iaurtul l-am amestecat cu indulcitorul si cu esenta de visine. Gelatina hidratata am incalzit-o pe baie de apa pana s-a topit, apoi am amestecat-o in compozitia de iaurt. Iaurtul l-am bagat la frigider.
Rozul acela dragut este din cauza esentei de visine smiley6855.gif
Dupa ce blatul a fost gata, am preparat si budinca de ciocolata, urmand instructiunile de pe plic.


In tava in care am copt blatul am pus o punga. Punga trebuie sa imbrace bine, pana sus, peretii tavii.
Am pus blatul si peste el am turnat budinca fierbinte. Am asteptat o jumatate de ora sa se raceasca un pic budinca si sa prinda pojgita deasupra.


Din iaurtul de la frigider am luat cu o lingurita si am pus pe toata suprafata tortului mici gramajoare de iaurt roz inchegat. Am preparat si crema alba (la fel cum am procedat la cea roz) si am turnat-o imediat peste gramajoarele de crema roz.
Am lasat la frigider pana a doua zi.
A doua zi am scos tortul cu tot cu punga pe un platou, apoi cu grija am indepartat punga.



Se taie foarte frumos cu un cutit ascutit.


Foarte bun! Esenta aia de visine face toti banii!!


Se observa ca nu am macinat taratele de ovaz, nu? smiley6855.gif


Din cauza toleratelor din compozitie (amidon, budinca, gelatina, tarate de grau) trebuie sa aveti grija cata prajitura mancati!
Eu am dus jumatate din tort la mama, iar din cealalta jumatate am mancat trei oameni/2 zile.
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana