marți, 25 iunie 2013

Cum să ascunzi bara de sus (navbar-ul) în Blogger - Guest Post

Salut, mă numesc Cristi, sunt autor pe Blog Media și scriu acest articol (oarecum de tip Guest Post) prin amabilitatea gazdei de aici.

Probabil vă întrebați ce legătură are blogul meu cu artele culinare. Aproape niciuna, blogul meu fiind mai mult orientat pe știri, advertising, media etc, dar el este realizat pe platforma Blogger, iar în acest articol o să vorbesc despre un lucru de interes pentru toți cei care au bloguri pe platforma Blogger/Blogspot, și anume despre cum putem ascunde sau elimina bara orizontală de sus, numită și navbar. Sper să vă fie de ajutor.

După cum ați observat, blogurile de pe Blogger (Blogspot) care folosesc șabloanele implicite prezintă o bară orizontală în partea superioară, care oferă anumite opțiuni. Ea arată cam așa:

navbar

Ei bine, o parte dintre voi v-ați putea întreba cum să eliminați această bară pentru a da un aspect mai profesional blogului din dotare. În primul rând trebuie menționat că bara apare doar la temele sau șabloanele implicite. Dacă veți căuta pe Google "blogger templates" și veți descărca una din sutele sau chiar miile de teme gratuite existente, veți putea constata că, folosind-o, bara dispare. Deci o metodă foarte simplă și care nu costă niciun ban este să instalați pe blog o temă externă. Totuși, în caz că vă place șablonul pe care-l aveți și prin urmare nu vreți să îl schimbați, cum scăpați de ea?

Cu ceva timp în urmă pentru a obține acest rezultat era necesară modificarea codului HTML al temei de pe blog. Recent însă cei de la Google (pentru că Blogger este deținută de Google) au adăugat o opțiune explicită pentru asta, care simplifică foarte mult lucrurile. Poate nici nu știați de ea, eu unul am aflat foarte recent. Acum nu mai are rost să copiem coduri complicate în sursa șablonului. Tot ce trebuie să facem este să intrăm în panoul de control al blogului, la secțiunea care ține de aspect,

aspect

să căutăm gadget-ul numit Navbar, să dăm click pe Editați

gadget navbar

și să selectăm opțiunea de jos: oprit (sau off, dacă tabloul de control e în limba engleză).

ascundere navbar

Mai departe... nu mai trebuie să facem nimic, deoarece asta a fost tot iar navbar-ul a dispărut. E atât de simplu.

Încă o dată, sper ca aceste informații să fie utile măcar unora și mulțumesc gazdei pentru ocazia de a le publica aici.

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana