vineri, 14 iunie 2013
Dulceata dietetica din flori de salcam
Daca tii dieta Dukan, atunci stii ca nu ai voie sa mananci fructe pana in faza de consolidare. Dar flori ai voie sa mananci, prin urmare am facut dulceata din flori de salcam.
Parfumata, dulce si buna, dulceata asta ostoieste cu succes poftele nebune de dulce. Pacat ca florile de salcam nu dureaza prea mult si nu pot face dulceata de mai multe ori pe an!
Am citit pe internet ca se mai poate face dulceata si din petale de bujor, deci mai am multe de incercat
Ingrediente:
- 500g flori de salcam
- 300g indulcitor praf
- 2 cani apa
- cateva picaturi colorant alimentar rosu
Florile de salcam le-am clatit bine sub jet de apa rece, apoi le-am lasat la scurs.
Am pus apa si indulcitorul la fiert la foc mic si am lasat lichidul sa fiarba pana a scazut la jumatate. Am adaugat florile de salcam si am lasat sa fiarba in continuare, la foc mic, pana cand s-au inmuiat bine florile.
Daca va place dulceata mai zemoasa, mai adaugati un pic de apa.
Pentru ca nu mi-a placut culoarea rezultata, un verzuliu spalacit, am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar si am obtinut o dulceata rozalie, foarte frumoasa.
Dulceata fierbinte am turnat-o in borcane. Imediat am infiletat capacele si am intors borcanele cu fundul in sus. Astfel borcanele se sigileaza mai bine.
Am acoperit borcanele cu o patura groasa si le-am lasat asa pana a doua zi.
Mie mi-au iesit din cantitatile date 4 borcane mici.
Inca nu stiu daca se pot pastra multa vreme, dar voi anunta data la care voi consuma ultimul borcanel.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...