vineri, 28 iunie 2013
Mizza cu ciuperci
Mizza este o pizza cu blat din carne.
Reteta de fata este preluata de pe site-ul Mariei Martinez, Recetas para Dukan y mas. Maria isi prezinta retetele si pe youtube, iar reteta de fata o gasiti aici: Mizza Margarita (pizza con base de carne).
Ingrediente:
***Blat mizza - diametrul 28 cm:
- 400g piept de pui tocat
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura mica de patrunjel
- sare si piper macinat
- 1 ou mic
- 2 linguri tarate de ovaz
- 1 lingura tarate de grau
***Topping:
- 400g rosii proaspete sau din conserva - eu am folosit proaspete
- 250g branzica cremoasa din iaurt 0.1% - reteta o gasiti aici: Branzica cremoasa din iaurt
- cateva ciuperci - eu am folosit brune
Eu am pregatit doua mizza, prin urmare mi-am pregatit cantitate dubla de ingrediente:
Ciupercile le-am taiat feliute. Rosiile le-am taiat marunt si le-am pus la scurs intr-o strecuratoare.
Carnea tocata am amestecat-o bine cu usturoiul tocat, patrunjelul taiat marunt, tarata de ovaz si de grau, ou, sare si piper macinat.
Pentru copt am folosit foaie speciala de silicon pentru copt, dar se poate folosi si hartia de copt.
Compozitia de carne am intins-o intr-o foaie rotunda cu diametrul de 28 cm. Mi-a fost de mare ajutor marcajul de pe foaia de silicon.
Asta e partea cea mai grea pentru ca este nevoie de rabdare si migala. Foaia trebuie sa aiba aceeasi grosime pe toata suprafata.
Eu am intins foaia la inceput cu mainile umezite cu apa, apoi am finisat-o cu dosul unei linguri.
Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Peste foaia de mizza am intins rosiile scurse bine de zeama.
Peste rosii am pus bucatele mici de branzica din iaurt si felii de ciuperci brune.
Mizza astfel pregatita am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aproximativ 35 minute.
Asa arata cand este gata:
Am lasat sa se raceasca un pic, apoi am taiat-o felii si am servit-o.
Este foarte buna si foarte satioasa! Chiar daca teoretic puteti manca o mizza intreaga, fara sa o impartiti cu nimeni, va asigur ca nu o veti putea face pentru ca este mare si saturanta. O jumatate de mizza este suficienta la o masa si veti fi foarte satui .
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza II si cu dieta Dukan - zile PL.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezulta...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...