marți, 4 iunie 2013

Prajitura desteapta dukanita


Prajitura asta a fost o foarte mare surpriza pentru mine! Nu ma asteptam sa fie atat de buna si in aceasta varianta! Cred ca trebuie sa incerci ca sa crezi smiley1653.gif
Acesta este cel de-al treilea desert (si ultimul) ce l-am avut pe masa de Paste. Chiar daca a iesit subtire pentru ca am folosit o tava prea mare, prajitura a fost foarte buna si apreciata de toti cei care au incercat-o. In mod sigur o voi mai face, mai ales ca modul de lucru este foarte simplu, dar in cantitate dubla smiley1653.gif Unde mai pui si ca reteta este conforma cu dieta Dukan - incepand cu croaziera.
Sursa mea de inspiratie: Prajitura desteapta.

Ingrediente:
- 4 oua
- 4 linguri tarate de ovaz
- 8 linguri indulcitor praf
- 500 ml lapte degresat (eu am folosit cu 0.1% grasime - Zuzu)
- 200 gr branza degresata (eu am folosit Prodlacta 0% grasime)
- 1 lingura amidon
- esenta (eu am pus de lamaie de la Dr. Oetker)

Am amestecat branza de vaci cu indulcitorul si cu galbenusurile. Am adaugat apoi taratele de ovaz si amidonul si le-am incorporat in compozitie. Peste ele am turnat laptele si cateva picaturi de esenta de lamaie.
In alt castron am batut spuma tare albusurile.


Cu miscari usoare, de jos in sus, am amestecat cu un tel cele doua compozitii, astfel incat albusul sa nu ramana tot la suprafata. Compozitia finala este destul de lichida, deci nu este cazul sa va alarmati.


Intr-o tava captusita cu hartie de copt am turnat compozitia, iar tava am bagat-o in cuptorul cald, pe raftul de sus, la foc mediu.


Am tinut-o la cuptor fix o ora si 15 minute.
De taiat se taie dupa ce se raceste bine. Eu am taiat-o a doua zi.


Da, chiar se separa in doua foi si crema la mijloc smiley1653.gif



Minunata! Sa ne fie de bine!
Pentru variatie, se poate adauga o lingura de ness sau o lingura de cacao smiley1653.gif

P.S.  Atentie la cantitatea de tarate! Impartiti prajitura pentru mai multe zile daca mancati in acele zile si alte preparate ce contin tarate de ovaz! Limita maxima de tarate/zi, incepand cu croaziera, este de 2 linguri.

6 comentarii:

  1. reteta in format video http://youtu.be/oPjX88DqElw

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Videoclipul indicat de tine arata cum se face orezul cu lapte :))

      Ștergere
    2. Cine stie ce prajitura geniala iese de le pui pe toate in ceaun pe ochiul aragazului:))))) Si crema de zahar ars faceam in ibric pe placa de BCA in camin:)))

      Ștergere
    3. Te-au napadit amintirile Maria? :)) Prajitura la ceaun = coliva, nu-i asa? :D

      Ștergere
  2. Am facut-o azi si a iesit f buna, numai ca eu am facut-o cu cantitatile injumatatite, si tava mai mica ca sa mananc doar portia de tarate zilnica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-ti fie de bine!
      Ma bucur mult ca ti-a placut :D
      Poate mai incerci si alte retete de pe acest blog ;)

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape