marți, 18 iunie 2013
Branzica cremoasa din iaurt - Queso de Yogur
Am descoperit de putina vreme pe Youtube o doamna, Maria Martinez, care gateste conform dietei Dukan. Din mainile ei ies o gramada de minunatii si am incercat si eu multe retete (urmeaza in curand pe blog!!) care ne-au placut foarte mult.
Una dintre aceste incercari este aceasta branzica cremoasa din iaurt.
Ingrediente:
- 900g iaurt 0.1% grasime
- 1 lingura rasa de sare
Iaurtul l-am amestecat bine cu sarea.
Am pregatit o strecuratoare, un castron si o carpa curata. Carpa nu trebuie sa miroasa a detergent sau a balsam, prin urmare va sfatuiesc sa o clatiti in prealabil in otet, sa o lasati sa sa usuce si apoi sa o folositi la acest preparat.
Am pus strecuratoarea in castron si peste strecuratoarea am pus carpa. Am turnat iaurtul si l-am lasat la scurs 24 de ore, in frigider.
Atentie! Nu lasati marginile carpei sa atarne peste strecuratoare pentru ca va veti trezi cu zer in frigider!
Dupa 24 de ore din cele 900g de iaurt am obtinut aproape 250g branzica cremoasa si o gramada de zer.
Maria Martinez ne sfatuieste sa nu aruncam zerul pentru ca este foarte bun pentru spalatul pe fata. Eu il pastrez intr-un borcan cu capac, la frigider.
Sursa mea de inspiratie:
Banzica obtinuta este cremoasa si foarte buna. Poate fi mancata ca atare sau poate fi folosita la diferite preparate.
Incercati si voi!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...