Tort cu crema de "zahar ars"


Bianca este "vinovata" pentru acest tort! A avut indrazneala sa publice pe facebook o poza la care baleai instantaneu si pe loc m-au poditit niste pofte, de ziceai ca este sfarsitul lumii si nu mai apuc sa mananc. Prin urmare intr-o vineri seara m-am apucat de "tortulit". De ce seara? Pai sa nu fiu tentata sa mananc din el in acea zi pentru ca imi papasem deja portia de tarate.
A doua zi, rece de la frigider, a fost bestial de bun si toti mesenii au mancat cu mare pofta!

Ingrediente:
***Crema:
- 5 oua
- 350 ml lapte 0.1%
- 8 linguri indulcitor
- 1 lingurita coaja rasa de portocala
- 1 lingurita esenta de vanilie
***Blat:
- 6 linguri tarate de ovaz
- 1 lingura cacao degresata
- 4 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 6 linguri indulcitor
- esenta de rom

Am pregatit doua vase care mergeau bagate una in alta si am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Prima data se pregateste crema. Ea va fi coapta in cuptor, pe baie de apa.


Am amestecat cateva minute cu mixerul ouale cu indulcitorul, apoi am adaugat esenta, coaja de portocala si laptele.


Compozitia rezultata am turnat-o in craticioara mai mica, cu diametrul de 24 cm. In cratita mai mare am turnat apa, cat sa ajunga la jumatatea vasului mai mic.


"Constructia" am bagat-o la cuptor, la foc moderat, pentru aproximativ 50 minute.
Cand am observat ca s-a format o pojghita deasupra cremei si era aproape inchegata, m-am apucat de blat.



Taratele le-am macinat si le-am amestecat cu cacao si praf de copt.


Albusurile le-am batut spuma teapana, iar galbenusurile le-am mixat cu indulcitorul si esenta.


Am incorporat usor in spuma de albusuri galbenusurile si amestecul uscat.


Asa arata "crema de zahar ars" cand este gata:


Peste crema am pus compozitia pentru blat.



Am dat iar "constructia" la cuptor, la foc moderat, pentru o jumatate de ora. Blatul este gata cand trece testul scobitorii.
In poza de mai jos apare si scobitoarea - inspector. smiley107.gif


Am lasat tortul sa se raceasca bine, apoi l-am rasturnat pe un platou.


L-am lasat la frigider pana a doua zi.
A doua zi a fost devorat pana la ultima frimitura. smiley107.gif



Ne-a placut la toti foarte mult! Nici nu zici ca este conform cu o dieta de slabire smiley107.gif



Noi am mancat trei persoane din el. Daca il pregatiti pentru un numar diferit de persoane, fiti atenti la portia de tarate care va revine. Nu trebuie sa depasiti, in croaziera, limita de doua linguri de tarate de ovaz pe zi!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan  - zile PP.
Sa ne fie de bine!

12 comentarii:

  1. ce bine arata!
    P.S. imi poti spune si mie cum ai facut sa afisezi fereastra pou up pt like-uri pe facebook? eu imi cam prind urechile:) multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adnia, va urma in curand pe blog un articol despre acest lucru :) Fii pe faza! :)

      Ștergere
  2. Tare bun cred ca a fost! N-am incercat pana acum..
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Yummy! Foarte apetisant, trebuie să arăt aricolul familionului de sex feminin când ajunge acasă! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-mi spui daca ati incercat si daca v-a placut :)

      Ștergere
  4. tare introducerea! merci! ma bucur ca ti-a placut!:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bianca, a fost bestial! :D Sarut mana pentru idee! :*

      Ștergere
  5. Hmmm... Cremă de zahar ars, FĂRĂ să ”tapetezi” cratită cu zahar caramelizat ?!?! cred că ați ”sărit” peste o etapă ! :))))
    NU zic că nu se poate și așa, dar încercați varianta completă și veți fi mai mulțumită de rezultat.. Reduceți 2 din ouăle pentru cremă, înjumătățiți îndulcitorul (oricum este excesiv de mult) caramelizați 3 linguri zahăr pentru tapetat forma și SIGUR, vă veți încadra în limitele dietei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga anonim, se pare ca nu ai inteles rostul ghinimelelor din titlu. Reteta aceasta este o adaptare si nu are voie sa contina nici un strop de zahar. Te asigur ca indulcitorul folosit nu este prea mult si ca numarul de oua este exact cat trebuie. Pe blog este postata si reteta originala, cu zahar si caramel, deci te invit sa o vezi si pe aceea.
      Data viitoare te rog fii mai atent si comenteaza in cunostinta de cauza.
      Multumesc.

      Ștergere
  6. Mmmm, ce delicios arata! Si ce ingrediente de dieta, chiar asa :-)
    Trebuie sa incerc si eu. Oare-mi va iesi?? :-D
    Multumesc de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Iti iese sigur daca respecti reteta :D
    Spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...