sâmbătă, 22 iunie 2013
Tort cu crema de "zahar ars"
Bianca este "vinovata" pentru acest tort! A avut indrazneala sa publice pe facebook o poza la care baleai instantaneu si pe loc m-au poditit niste pofte, de ziceai ca este sfarsitul lumii si nu mai apuc sa mananc. Prin urmare intr-o vineri seara m-am apucat de "tortulit". De ce seara? Pai sa nu fiu tentata sa mananc din el in acea zi pentru ca imi papasem deja portia de tarate.
A doua zi, rece de la frigider, a fost bestial de bun si toti mesenii au mancat cu mare pofta!
Ingrediente:
***Crema:
- 5 oua
- 350 ml lapte 0.1%
- 8 linguri indulcitor
- 1 lingurita coaja rasa de portocala
- 1 lingurita esenta de vanilie
***Blat:
- 6 linguri tarate de ovaz
- 1 lingura cacao degresata
- 4 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 6 linguri indulcitor
- esenta de rom
Am pregatit doua vase care mergeau bagate una in alta si am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Prima data se pregateste crema. Ea va fi coapta in cuptor, pe baie de apa.
Am amestecat cateva minute cu mixerul ouale cu indulcitorul, apoi am adaugat esenta, coaja de portocala si laptele.
Compozitia rezultata am turnat-o in craticioara mai mica, cu diametrul de 24 cm. In cratita mai mare am turnat apa, cat sa ajunga la jumatatea vasului mai mic.
"Constructia" am bagat-o la cuptor, la foc moderat, pentru aproximativ 50 minute.
Cand am observat ca s-a format o pojghita deasupra cremei si era aproape inchegata, m-am apucat de blat.
Taratele le-am macinat si le-am amestecat cu cacao si praf de copt.
Albusurile le-am batut spuma teapana, iar galbenusurile le-am mixat cu indulcitorul si esenta.
Am incorporat usor in spuma de albusuri galbenusurile si amestecul uscat.
Asa arata "crema de zahar ars" cand este gata:
Peste crema am pus compozitia pentru blat.
Am dat iar "constructia" la cuptor, la foc moderat, pentru o jumatate de ora. Blatul este gata cand trece testul scobitorii.
In poza de mai jos apare si scobitoarea - inspector.
Am lasat tortul sa se raceasca bine, apoi l-am rasturnat pe un platou.
L-am lasat la frigider pana a doua zi.
A doua zi a fost devorat pana la ultima frimitura.
Ne-a placut la toti foarte mult! Nici nu zici ca este conform cu o dieta de slabire
Noi am mancat trei persoane din el. Daca il pregatiti pentru un numar diferit de persoane, fiti atenti la portia de tarate care va revine. Nu trebuie sa depasiti, in croaziera, limita de doua linguri de tarate de ovaz pe zi!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...