marți, 2 aprilie 2013
Pizza cu blat din lipie libaneza
Sambata trecuta am dat intamplator peste postarea Corinei (Pofta vine gatind) - Pizza pe lipie. Pentru ca aveam toate cele necesare si pentru ca pofteam la pizza de ceva vreme deja, am zis sa incerc si eu sa vad ce iese. Ei bine, de atunci am mai facut de inca trei ori, asa de mult ne-a placut! Modul de lucru este foarte simplu si pizza iese foarte buna. Lipia libaneza se comporta exemplar pe post de blat de pizza: este subtire, nu se rupe, nu se intareste la cuptor. S-a dovedit a fi o idee excelenta pentru pofticiosii puturosi :D
Obligatorii sunt doar lipiile libaneze, ca restul este optional si dupa bunul plac al degustatorului. Prin urmare nu voi da o lista de ingrediente, ci voi da cateva sugestii de ingrediente ce pot fi folosite deasupra lipiei: ciuperci, mezeluri, branzeturi, ardei gras, gogosar, ceapa, masline, boabe de porumb, piept de pui, ananas, rosii, spanac, oua, sos de rosii, usturoi, busuioc, ketchup, lastari, carne tocata etc.
Lipia am uns-o cu sos de rosii, am pus deasupra tot ce-am dorit, apoi am bagat tava la cuptor, la foc moderat, pentru aproximativ 10-15 minute.
Cand s-a topit cascavalul, pizza a fost gata.
Am servit-o imediat.
O poza cu sectiunea, sa se observe cat de bine stau toate pe lipia - blat:
O idee minunata! Va sfatuiesc sa incercati!
Este perfecta pentru o cina intre prieteni, dar si la micul dejun.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Pentru ca acum piata este plina de legume proaspete, am hotarat sa golesc congelatorul de legumele puse la congelat. Am gasit o punga cu ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...