marți, 2 aprilie 2013

Pizza cu blat din lipie libaneza


Sambata trecuta am dat intamplator peste postarea Corinei (Pofta vine gatind) - Pizza pe lipie. Pentru ca aveam toate cele necesare si pentru ca pofteam la pizza de ceva vreme deja, am zis sa incerc si eu sa vad ce iese. Ei bine, de atunci am mai facut de inca trei ori, asa de mult ne-a placut! Modul de lucru este foarte simplu si pizza iese foarte buna. Lipia libaneza se comporta exemplar pe post de blat de pizza: este subtire, nu se rupe, nu se intareste la cuptor. S-a dovedit a fi o idee excelenta pentru pofticiosii puturosi :D
Obligatorii sunt doar lipiile libaneze, ca restul este optional si dupa bunul plac al degustatorului. Prin urmare nu voi da o lista de ingrediente, ci voi da cateva sugestii de ingrediente ce pot fi folosite deasupra lipiei: ciuperci, mezeluri, branzeturi, ardei gras, gogosar, ceapa, masline, boabe de porumb, piept de pui, ananas, rosii, spanac, oua, sos de rosii, usturoi, busuioc, ketchup, lastari, carne tocata etc.
 


Lipia am uns-o cu sos de rosii, am pus deasupra tot ce-am dorit, apoi am bagat tava la cuptor, la foc moderat, pentru aproximativ 10-15 minute.


Cand s-a topit cascavalul, pizza a fost gata.


Am servit-o imediat.
O poza cu sectiunea, sa se observe cat de bine stau toate pe lipia - blat:


O idee minunata! Va sfatuiesc sa incercati!
Este perfecta pentru o cina intre prieteni, dar si la micul dejun.
Sa ne fie de bine!

10 comentarii:

  1. Exact cum imi place , cu blat subtire! Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. ieiii, ce ma bucur ca ai incercat reteta. Eu cand am descoperit-o am tinut-o numa intr-o pizza e lipie :))) Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corina, si la noi este tendinta asta :))
      Sarut mana pentru idee! :*

      Ștergere
  3. Cate lipii ai pus la o pizza? Merci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna! Excelenta Idee! Am încercat-o și eu dar lipia s-a întărit, probabil din cauza căldurii,dupa 10 min. Oare de ce? Merci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai uns lipia cu sos de rosii sau kechup? Dupa cum se observa in poza, si mie mi s-a intarit marginea pentru ca nu a fost unsa, dar restul a fost perfect si elastic :D Incearca sa dai focul mai mic data viitoare si unge bine lipia peste tot.
      Spor la treburi!

      Ștergere
  5. Eu o tavalesc si pe o parte, si pe cealalta in lapte, de vreo 3 ori. Nu se mai intareste.

    RăspundețiȘtergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape