marți, 23 aprilie 2013
Mini rulouri de iaurt
Reteta de fata a rezultat in urma dorintei de a manca ceva dulce dar conform cu dieta pe care o urmez. Planul era ca desertul asta sa fie doar pentru mine, dar sotul si junioara nu au avut aceeasi parere
Rulada a fost foarte buna si cu siguranta voi repeta acest experiment, dar voi tripla ingredientele, ca sa ajunga la toata lumea. Are gustul dulce-acrisor si a disparut de pe farfurie in mai putin de 5 minute.
Tava folosita de mine este mica si are 15 cm latime si 25cm lungime.
Ingrediente:
- 400g iaurt 0.1% grasime
- 2 oua
- esenta de vanilie
- indulcitor - echivalentul a 80g zahar
Indulcitorul l-am topit in doua linguri de apa fierbinte.
Iaurtul l-am mixat cu ouale, indulcitorul topit si esenta de vanilie. Compozitia rezultata am turnat-o in tava captusita cu hartie de copt.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc moderat. Cand blatul este inchegat si se desprinde usor de marginea tavii, este gata.
Am lasat blatul sa sa racoreasca cateva minute, apoi l-am portionat in 8 fasii de circa 3 cm latime, taiate paralel cu latura mica. Fiecare fasie am rulat-o usor, obtinand astfel mini rulouri.
Blatul este subtire (0.5 cm), moale si pufos. Cred ca merge facuta si o rulada cu el
In poze apar doar 6 rulouri pentru ca 2 bucati au disparut imediat dupa ce au fost gata
No, asta a fost desertul conform ce poate fi mancat in dieta Dukan (atac si croaziera), dieta Montignac sau pur si simplu de pofta.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...