marți, 9 aprilie 2013

Oua decorate cu creioane de ceara


Anul trecut am implicat-o si pe junioara in pregatirile pentru Paste si am rugat-o sa ma ajute sa decoram ouale. Cred ca nu este greu de imaginat bucuria ei, mai ales dupa ce i-am spus ca vom incerca ceva nou  :D
Citisem pe internet ca se pot decora ouale si cu ajutorul creioanelor de ceara, asa ca am hotarat sa aplicam aceasta metoda pentru a infrumuseta ousoarele noastre.
Daca nu stiti despre ce creioane vorbesc, iata o poza edificatoare:


Am fiert ouale, am pregatit vopseaua pentru oua in cateva borcane si junioara si-a adus creioanele de ceara.
Ouale fierbinti le-am pus unul cate unul in suportul pentru oua si junioara a desenat pe ele tot ce i-a trecut prin cap. Datorita caldurii degajata de ou, creionul de ceara se topeste frumos si culorile sunt foarte intense.
Initial a vrut sa deseneze flori si inimioare dar, cand intorcea oul, ceara topita se intindea cum vroia ea in locul in care venea in contact cu degetelele sau cu suportul pentru ou. Prin urmare a trasat doar cateva linii de diferite culori si a renuntat la ideea initiala. Ulterior am vazut pe internet ca poti desena pe ouale reci si apoi le vopsesti. Anul asta incercam si asa smiley1653.gifDupa ce au fost desenate cu creioanele de ceara, ouale au fost bagate in vopsea de oua, preparata dupa indicatiile de pe pachet. Le-am lasat in vopsea cateva minute, apoi le-am scos pe servetele de hartie. Dupa ce s-au uscat, junioara le-a uns cu un strat subtire de ulei, ca sa capete luciu. Pentru asta i-am dat o pereche de manusi de unica folosinta si i-am turnat putin ulei in palma. Nu trebuie mult ulei pentru aceasta operatiune. Cu un strop de ulei dai luciu la cateva ousoare.


Astea sunt ousoarele noastre de anul trecut. Junioara a infrumusetat trei oua: unul pentru mine, unul pentru tati si unul pentru ea. Restul le-am vopsit normal.
Dupa cum se observa din poze, vopseaua de oua a colorat doar partile de coaja care nu au fost acoperite de ceara colorata. Au iesit foarte frumoase si interesante!
Sper ca si alti juniori sa incerce metoda asta de impodobire a oualor pentru Paste. Ar fi un cadou frumos pentru rude si prieteni. smiley1653.gif

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana