luni, 29 aprilie 2013
Caserola de spanac cu oua
Poate nu arata prea comercial mancarea asta, dar va asigur ca este foarte gustoasa si n-o sa aveti nici un regret daca veti alege sa o preparati si voi. Spanac + ou = dragoste eterna, asta cred ca stie toata lumea, dar ce te faci cand nu ai voie sa folosesti ulei si nici faina? Pai faci caserola de spanac cu oua .
Am mai facut astfel de caserola si alta data, dar atunci am folosit fasole rosie: Caserola mexicana cu oua coapte.
Ingrediente:
- 500g spanac
- 1 conserva de cubulete de rosii in bulion
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- 3 oua
- sare si piper macinat
Spanacul spalat bine l-am oparit cateva minute in apa clocotita, apoi l-am lasat la scurs. Dupa ce s-a scurs bine de apa, l-am tocat marunt.
Intr-o cratita am "calit" ceapa si usturoiul, taiate marunt, in 3 linguri de apa. Peste ele am adaugat si putina sare si piper macinat. Cand au devenit sticloase am adaugat pasta de tomate si cubuletele de rosii in bulion. Am lasat acest amestec sa fiarba cateva minute, apoi am adaugat spanacul tocat.
Dupa ce mancarea a fiert cateva minute, am gustat daca mai este nevoie de sare sau piper, apoi am nivelat mancarea cu o spatula si am spart deasupra 3 oua. Focul l-am micsorat si am acoperit cratita cu un capac.
Dupa cateva minute mancarea arata asa:
Aburul fierbinte isi face bine treaba si ouale s-au gatit foarte bine, ba chiar galbenusul a ramas moale. Daca nu va place galbenusul moale, mai lasati mancarea sa fiarba cateva minute.
Noi am servit imediat si tare mult ne-a placut .
Mancarea asta este conforma cu dieta Montignac - fazaI si cu dieta Dukan - zilele PL (croaziera, consolidare, stabilizare), dar si cei care nu tin dieta o vor aprecia. Asta v-o pot confirma sotul si junioara mea .
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Anul trecut am implicat-o si pe junioara in pregatirile pentru Paste si am rugat-o sa ma ajute sa decoram ouale. Cred ca nu este greu de ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...