luni, 29 aprilie 2013
Caserola de spanac cu oua
Poate nu arata prea comercial mancarea asta, dar va asigur ca este foarte gustoasa si n-o sa aveti nici un regret daca veti alege sa o preparati si voi. Spanac + ou = dragoste eterna, asta cred ca stie toata lumea, dar ce te faci cand nu ai voie sa folosesti ulei si nici faina? Pai faci caserola de spanac cu oua .
Am mai facut astfel de caserola si alta data, dar atunci am folosit fasole rosie: Caserola mexicana cu oua coapte.
Ingrediente:
- 500g spanac
- 1 conserva de cubulete de rosii in bulion
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- 3 oua
- sare si piper macinat
Spanacul spalat bine l-am oparit cateva minute in apa clocotita, apoi l-am lasat la scurs. Dupa ce s-a scurs bine de apa, l-am tocat marunt.
Intr-o cratita am "calit" ceapa si usturoiul, taiate marunt, in 3 linguri de apa. Peste ele am adaugat si putina sare si piper macinat. Cand au devenit sticloase am adaugat pasta de tomate si cubuletele de rosii in bulion. Am lasat acest amestec sa fiarba cateva minute, apoi am adaugat spanacul tocat.
Dupa ce mancarea a fiert cateva minute, am gustat daca mai este nevoie de sare sau piper, apoi am nivelat mancarea cu o spatula si am spart deasupra 3 oua. Focul l-am micsorat si am acoperit cratita cu un capac.
Dupa cateva minute mancarea arata asa:
Aburul fierbinte isi face bine treaba si ouale s-au gatit foarte bine, ba chiar galbenusul a ramas moale. Daca nu va place galbenusul moale, mai lasati mancarea sa fiarba cateva minute.
Noi am servit imediat si tare mult ne-a placut .
Mancarea asta este conforma cu dieta Montignac - fazaI si cu dieta Dukan - zilele PL (croaziera, consolidare, stabilizare), dar si cei care nu tin dieta o vor aprecia. Asta v-o pot confirma sotul si junioara mea .
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...