Treceți la conținutul principal

Ciorba de cartofi cu zeama de varza


Da, am avut noroc! Am reusit sa mai fac inca o zama saptamana asta! Sunt tare mandra de mine ca am reusit sa introduc in meniul zilei de ieri o ciorba :D Ai mei nu sunt foarte incantati, dar asta nu i-a impiedicat sa manance ce li s-a pus in fata. Si pentru ca farfuriile au fost golite, consider ca am castigat inca o batalie in razboiul intern anti-supa/ciorba :D
Ingredientele de mai jos sunt pentru o oala de 4 litri.

Ingrediente:
- 1 ceapa mijlocie
- 1 punga legume congelate pentru ciorba de vacuta fara vacuta (ardei gras, praz, fasole verde, mazare, morcov, telina) 400g
- 50 ml ulei
- 4 cartofi mari
- 1 conserva cubulete de rosii in bulion
- 1/2 l zeama de varza
- frunze de telina (eu am avut congelate)
- 1 ou - optional

In oala in care urma sa fac ciorba am pus uleiul la calit. In el am calit ceapa pana a devenit sticloasa, apoi am adaugat legumele congelate (nu trebuie decongelate inainte!) si le-am calit impreuna cateva minute. Peste ele am turnat 3 litri de apa si zeama de varza, apo am adaugat si cartofii taiati cubulete mai mari. Focul l-am pastrat mic si am lasat ciorba sa fiarba in tihna.
Dupa ce cartofii au fiert, am adaugat rosiile in bulion si am lasat ciorba sa ajunga iar la fierbere. Dupa un clocot scurt am oprit focul si am adaugat frunzele de telina congelate.
Oul l-am batut bine intr-un castronel. Peste el am adaugat un polonic de ciorba fierbinte si am amestecat bine, apoi am turnat totul in oala de ciorba, amestecand repede cu o furculita. Au rezultat niste zdrente tare dragute, care dau bine in farfuria de ciorba.
Daca vreti ca ciorba sa fie de post, renuntati la ou. Oul nu este obligatoriu!
Minunata! Asta e cuvantul care imi vine in minte cand ma gandesc la ciorba asta :D


Neaparat sa repet reteta asta! Mi-a placut foarte mult!
Sa ne fie de bine!

P.S. Zeama de varza nu am fiert-o in prealabil. Am adaugat-o odata cu apa peste legume. Din cauza ca este destul de sarata, nu mai este necesara adaugarea de sare in ciorba.

Comentarii

  1. Delicioasa ciorbica, noua nu ne lipseste de pe masa ;) Te pup
    Imi cer scuze pentru ca am scris gresit numele blogului la parada, cred ca ma gandeam la altceva cand am scris :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, nu a fost cu suparare, stai linistita :)
      Iti doresc o zi minunata!

      Ștergere
  2. Paste fericit , Cristina !
    In sfarsit am depistat si blogul tau personal si ma bucur rau , de tot :d .
    PS Buna ciorbita ta , chiar si ptr cei care nu (mai)tin post .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana, bine ai venit! Sper sa ma vizitezi foarte des :)

      Ștergere
  3. Crisa, la tine e Pastele?
    Ce buna e cu mamaliguta rece or lapte batut! Mie-mi plac cele acrite cu zeama rozalie de la sfecla, is tare frumos colorate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, la mine inca nu e Paste :D
      Cu mamaliga e minunata! Dar am uitat sa fac de data asta :( Data viitoare sigur nu mai uit :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Socata acidulata

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Sunca fiarta in zeama de varza murata