joi, 25 aprilie 2013
Aspic de pui
De ce i-am zis aspic si nu piftie? Pentru ca la piftia (racitura) de pui am fiert tacamuri de pui pana a scazut apa la jumatate, acest lucru ajutand la inghegarea preparatului, pe cand la acest aspic am folosit supa de pui gata preparata si bucati de pui gata pregatite (in cazul meu, la cuptor).
Aspicul asta se vrea a fi o alta varianta de a prezenta la masa carnea de pui, iar daca urmati dieta Dukan intelegeti la ce ma refer . La un moment dat nici nu vrei sa o mai vezi!
Cand tii dieta trebuie sa fii foarte creativ, altfel te plictisesti repede si capitulezi usor. Prin urmare voi prepara amaratul asta de pui in atatea feluri de o sa le pierd sirul .
Ingrediente:
- 300ml supa de pui strecurata
- 1 piept de pui fara piele, fiert sau copt la cuptor sau pe gratar
- 1 pliculet gelatina
- 3 catei usturoi
- sare si piper macinat
Eu am folosit o cutie goala de lapte pentru a obtine o forma dreptunghiulara pentru aspicul meu, ca o toba, dar asta nu este o conditie obligatorie.
Gelatina am lasat-o la hidratat in apa rece pentru 10 minute.
Carnea am taiat-o marunt. Data viitoare o voi taia in betisoare mai grosute ca arata mai bine la taiat.
Usturoiul l-am taiat feliute, iar supa de pui am incalzit-o.
Carnea taiata am pus-o in cutia goala de lapte.
Gelatina hidratata am incalzit-o la bain-marie pana s-a topit, apoi am dizolvat-o in supa calda de pui. Am potrivit gustul supei cu sare si piper macinat, apoi am pus in ea usturoiul taiat. I-am dat ragaz vreo 10-15 minute sa-si traga sufletul si sa se parfumeze cu usturoi, apoi am turnat-o peste carnea din cutia goala de lapte. La gura cutiei am pus o strecuratoare pentru ca nu-mi place sa vad usturoiul in aspic/racitura.
Cu o lingura am amestecat usor, pentru ca supa imbunatatita sa patrunda in toate colturile, apoi am bagat cutia in frigider peste noapte.
A doua zi arata asa:
Am taiat cutia si aspicul a iesit foarte usor.
Am taiat felii si am servit cu pofta.
Puteti pune in aspic si legume fierte: morcov, brocoli, fasole pastai. Asta insa numai daca consumati aspicul in zilele in care aveti voie sa consumati legume. Eu am preferat sa-l fac fara legume in el si in zilele PL am adaugat in farfurie ceapa verde si ridichi.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezulta...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...