miercuri, 24 aprilie 2013
Pulpe de pui cu vin si ciuperci
Luna aceasta pentru Provocarea secreta mi-a fost repartizat pentru inspiratie blogul Piri Piri e Canela. Repartizarile din luna aprilie au fost facute de Gabriela - Culoare si savoare.
De pe blogul Ramonei am ales sa fac pentru provocare o reteta cu pui: Pulpe cu usturoi si ierburi aromatice la cuptor. Fata de reteta originala eu am facut urmatoarele modificari: nu am folosit ulei deloc, nu am folosit rozmarin pentru ca nu-mi place, iar in loc de cartofi am folosit ciuperci pentru ca dieta mea interzice cartofii.
Friptura a fost foarte aromata din cauza vinului alb si a mentei, carnea a fost frageda si buna. Multumesc Ramona pentru idee!
Ingrediente:
- 1kg pulpe inferioare de pui, fara piele
- 150ml vin alb
- 2 lingurite menta uscata
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 kg ciuperci
- 4 catei usturoi
Pulpele de pui le-am pus intr-un castron si am turnat peste ele vinul alb. Am adaugat si ierburile, apoi am amestecat bine. Castronul l-am bagat apoi la frigider pentru o ora, pentru ca marinata sa parfumeze bine puiul.
Intre timp am taiat ciupercile in sferturi, am curatat usturoiul si l-am taiat feliute subtiri si am pregatit o tava cu peretii inalti.
Am asteptat cu rabdare sa treaca o ora de cand am bagat castronul la frigider, apoi l-am scos si am asezat pulpele marinate peste ciupercile din tava. Deasupra am turnat marinata din castron. Am presarat sarea, piperul si feliutele de usturoi, apoi am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu.
Dupa o jumatate de ora am scos tava din cuptor si am intors pulpele si pe partea cealalta. Am bagat apoi iar tava in cuptor, unde a mai stat 20 minute.
Asa arata cand a fost gata:
Am servit-o imediat. Peste ciupercute am presarat rondele de ceapa verde.
Foarte buna friptura asta! Sotul si fetita mea au mancat cu mare pofta. Ciupercile sunt foarte aromate si sunt o companie placuta pentru carnea frageda si parfumata. Menta aia din marinata face toti banii! Data viitoare voi folosi menta proaspata :)
Sa ne fie de bine!
PS. In dieta Dukan alcoolul este tolerat la gatit, daca este folosit foarte putin!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va v...