miercuri, 24 aprilie 2013

Pulpe de pui cu vin si ciuperci


Luna aceasta pentru Provocarea secreta mi-a fost repartizat pentru inspiratie blogul Piri Piri e Canela.  Repartizarile din luna aprilie au fost facute de Gabriela - Culoare si savoare.
De pe blogul Ramonei am ales sa fac pentru provocare o reteta cu pui: Pulpe cu usturoi si ierburi aromatice la cuptor. Fata de reteta originala eu am facut urmatoarele modificari: nu am folosit ulei deloc, nu am folosit rozmarin pentru ca nu-mi place, iar in loc de cartofi am folosit ciuperci pentru ca dieta mea interzice cartofii.
Friptura a fost foarte aromata din cauza vinului alb si a mentei, carnea a fost frageda si buna. Multumesc Ramona pentru idee!

Ingrediente:
- 1kg pulpe inferioare de pui, fara piele
- 150ml vin alb
- 2 lingurite menta uscata
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 kg ciuperci
- 4 catei usturoi

Pulpele de pui le-am pus intr-un castron si am turnat peste ele vinul alb. Am adaugat si ierburile, apoi am amestecat bine. Castronul l-am bagat apoi la frigider pentru o ora, pentru ca marinata sa parfumeze bine puiul.


Intre timp am taiat ciupercile in sferturi, am curatat usturoiul si l-am taiat feliute subtiri si am pregatit o tava cu peretii inalti.


Am asteptat cu rabdare sa treaca o ora de cand am bagat castronul la frigider, apoi l-am scos si am asezat pulpele marinate peste ciupercile din tava. Deasupra am turnat marinata din castron. Am presarat sarea, piperul si feliutele de usturoi, apoi am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu.


Dupa o jumatate de ora am scos tava din cuptor si am intors pulpele si pe partea cealalta. Am bagat apoi iar tava in cuptor, unde a mai stat 20 minute.
Asa arata cand a fost gata:


Am servit-o imediat. Peste ciupercute am presarat rondele de ceapa verde.


Foarte buna friptura asta! Sotul si fetita mea au mancat cu mare pofta. Ciupercile sunt foarte aromate si sunt o companie placuta pentru carnea frageda si parfumata. Menta aia din marinata face toti banii! Data viitoare voi folosi menta proaspata :)


Sa ne fie de bine!

PS. In dieta Dukan alcoolul este tolerat la gatit, daca este folosit foarte putin!

6 comentarii:

  1. Aratã demential!!! mã bucur cã l-ai adaptat dietei tale; imi imaginez gustul:) te astept cu drag oricând...în bucãtãria mea; pup <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ramona! Daca nu erai tu, probabil nu as fi pus niciodata menta in friptura de pui :D

      Ștergere
  2. Arata minunat!!!!Cu siguranta am sa o incerc si eu!!!

    RăspundețiȘtergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape