joi, 31 ianuarie 2013
Ostropel de pui
Uneori ma apuca melancolia si caut in cartea de bucate cea veche o reteta pe care o pot pregati din ingredientele ce le detin in acel moment. Acum fiind vorba de niste banale pulpe superioare de pui, am hotarat sa le transform in ostropel.
Ingredientele folosite de mine:
- 4 pulpe superioare de pui, cu tot cu spate
- 2 cepe
- 1 lingura faina
- 6 linguri ulei
- 1 lingura otet
- 200ml bulion
- 6 catei mari de usturoi
- sare si piper macinat
Pulpele de pui le-am spalat si le-am parlit, apoi le-am taiat si le-am prajit pe toate partile in ulei.
Intre timp am amestecat intr-o carafa bulionul, otetul si doua cani cu apa.
Cand pulpele au fost gata le-am scos intr-un caston si in uleiul ramas am calit ceapa si usturoiul taiate marunt.
In momentul in care ceapa a devenit sticloasa, am adaugat faina si am amestecat bine. Nu am lasat mult faina sa se prajeasca, ci numai 1 minut. Am turnat incet in cratita amestectul de bulion apa si otet, avand grija sa amestec mereu, pentru omogenizare.
Se formeaza un sos subtire.
In carte scrie ca sosul trebuie strecurat si abia apoi se pune carnea in el sa fiarba, dar eu am sarit acest pas pentru ca imi place ceapa si usturoiul in mancare.
Focul l-am pastrat mic si am lasat mancarea pe foc pana cand carnea a fost bine fiarta.
Mancarea am servit-o fierbinte, cu piure de cartofi si salata de varza cruda.
A fost foarte buna mancarea asta! Sosul ala face toti banii! Mi-a adus aminte de tocanitele pe care le facea mamaita mea. Orice facea ea mi se parea ca este cea mai buna mancare, mai ales ca le prepara cu dragoste, fara graba si fara nervi. Ca ea vreau sa ajung si eu! :D
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta prajitura cu rabarbar si budinca de vanilie este delicioasa si foarte usor de facut ♥♥♥ Blatul este usor crocant la suprafata, ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Aceasta metoda de conservare a frunzelor de vita de vie o stiu de cand eram copil. Asa puneau parintii mei frunza de vita de vie la pastrar...
-
Sotul meu coace paine ♥♥♥ Da, sotul meu coace paine de doua ori pe saptamana ♥♥♥ Cu putina vreme in urma am trecut in faza de consolidar...
-
Anul acesta este prima data cand fac dulceata de trandafiri, desi nu a existat an pana acum sa nu-mi fi dorit sa fac. O vecina a mamei ...