miercuri, 28 ianuarie 2015
Tocana de iepure cu galuste - dukan style
Iepure am pregatit doar de doua ori pana acum, iar retetele le puteti vedea aici:
Friptura de iepure cu legume, la punga - reteta conforma cu dieta Dukan
Iepure cu ciuperci, sub capac de paine cu cartofi
Carnea de iepure este foarte buna si frageda, deci nu ezitati sa cumparati si sa mancati daca aveti ocazia. Se pregateste foarte usor si este ideala in diete pentru ca nu este grasa.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand din faza croaziera.
Ingrediente:
- 1 iepure taiat bucati potrivite
- 2 cepe medii
- 1 ardei gras
- 1/2 varza mica
- 1 conserva cubulete de rosii in bulion
- 3 linguri ulei de masline
- sare (eu am folosit sare alba de Himalaya)
- piper negru macinat
***Galuste:
- 3 oua
- 6 linguri tarate ovaz
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 lingura tarate psyllium
Ceapa si ardeiul gras le-am taiat marunt, iar varza am taiat-o fideluta.
Iepurele l-am taiat bucati potrivite.
Bucatile de iepure le-am calit usor intr-o cartita in care am pus uleiul de masline, nu mult, doar cat sa-si schimbe culoarea din rozaliu in alb pe toate partile. Peste carne am presarat sare si piper macinat.
Am scos carnea intr-un alt vas si in grasimea ramasa am calit ceapa si ardeiul gras taiate marunt.
Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat varza si le-am calit impreuna 3-4 minute, cat sa se inmoaie putin varza.
Am adaugat cubuletele de rosii bulion si am amestecat bine.
Peste acest strat de legume am asezat bucatile de iepure si am turnat apa in oala pana cand carnea a fost acoperita bine.
Am aprins focul la cuptor si am bagat cratita in cuptor, pe raftul din mijloc, foc mediu, pentru aproximativ 2 ore (cat am vizionat un film).
Am oprit focul la cuptor si am scos cratita pe aragaz, unde am pus-o pe foc mic.
Intr-un castronel am pregatit compozitia pentru galuste, amestecand bine ouale cu taratele si amidonul.
In zeama care fierbea incet am pus cu o lingurita compozitia pregatita pentru galuste.
Dupa 10 minute am intors galustele si pe partea cealalta. Am mai lasat sa fiarba 5 minute si am oprit focul.
Pana a doua zi, zeama parca s-a evaporat! Sosul insa este acolo, deci nu va panicati.
Inainte de servire am incalizit mancarea in cuptor. Alaturi de tocanita asta delicioasa am avut pepene murat.
Este o mancare delicioasa si satioasa si este foarte buna si rece ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima luna
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Cine vrea o felie de prajitura cremoasa si buna? Prajitura "Krem a la krem" este o prajitura foarte cunoscuta si apare pe foar...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cine vrea ceva bun si dulce? Daca vrea cineva ceva bun, dar nu are timp sau chef sa migaleasca, recomand cu incredere urmatoara prajitura i...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Placintica asta am vazut-o la BubuLina cu ceva vreme in urma si pentru ca s-au aliniat planetele, adica am intrat in posesia semintelor ...
-
Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezulta...
-
Pe blog mai apare o reteta de maioneza conforma cu dieta Dukan: Maioneza fara ulei . Aceasta reteta este foarte diferita de prima, atat...
-
Sotul meu coace paine ♥♥♥ Da, sotul meu coace paine de doua ori pe saptamana ♥♥♥ Cu putina vreme in urma am trecut in faza de consolidar...

Trebuie sa fie tare bun! Pupici :*
RăspundețiȘtergereA fost chiar foarte bun :D Poate incerci tu intr-o zi :D
ȘtergereZi minunata iti doresc in continuare!
Eu am facut astazi iepure dupa reteta asta,am sa mai fac pentru ca ne-a placut...de iepuri nu ducem lipsa pentru ca noi ii crestem.Multumim pentru reteta!
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine Carmen! Tare ma bucur ca ai incercat :D
ȘtergereDaca sunteti crescatori de iepuri, inseamna ca stii multe retete cu carne de iepure :D
Multumes!,ei nu prea stiu,faceam mai des doar asa la cuptor si cu cartofi...de acum sunt pusa pe incercat retete noi:)
RăspundețiȘtergereSa imi spui daca iti vine vreo idee creata :D Nici eu nu am bagat carnea de iepure prea mult in seama pana acum, dar sunt hotarata sa schimb asta :D
Ștergere