vineri, 23 ianuarie 2015
Tort cu blat de turta dulce - dukan style
In urma unei provocari lansata cu ceva vreme in urma pe un grup dukan de pe facebook, in care trebuia sa dukanim un tort cu blat de turta dulce si crema de branza, doar uitatndu-ne la o poza, am decis sa incerc si eu sa fac o varianta. Pentru ca tortul a fost bun si pentru ca merita pomenit si pe blog, chiar daca pozele nu sunt foarte reusite, azi va prezint varianta mea de tort dukan cu blat de turta dulce si crema de branza.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zilele PP, incepand chiar din faza de atac.
Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite scortisoara pudra
- 1 varf lingurita nucsoara pudra
- 1 varf lingurita pudra cuisoare
- 1 lingurita esenta de piersici
***Crema:
- 550g branza de vaci granulata 0.5% grasime (Pilos)
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 1 lingura esenta de nuci
- 1 lingura cu varf iaurt 0.1% grasime
Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri in doua castroane. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare, apoi am adaugat eritritolul cu stevia, galbenusurile si esenta de piersici si am mai mixat 1 minut la viteza maxima.
Taratele de ovaz, taratele de grau, praful de copt si mirodeniile le-am amestecat bine intr-un castronel, apoi le-am incorporat in spuma dulce de oua, cu miscari usoare, cu ajutorul unui tel.
Amestecul final l-am turnat intr-o tava patrata de silicon (23 X 23 cm), pusa in prealabil intr-o tava metalica pentru o manuire mai usoara.
Am bagat blatul in cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru 40 minute.
Pentru crema am pus intr-un castron branza de vaci, eritritolul cu stevia, iaurtul si esenta de nuci. Cu ajutorul pasatorului electric am transformat totul intr-o pasta omogena.
Eu pastrez eritritolul cu stevia intr-un borcan de la indulcitorul pudra Clio, de aceea apare acel borcan in poza. Intre timp am lipit si eticheta eritritolui pe borcan, pentru a nu mai induce lumea in eroare.
Blatul s-a copt foarte frumos, iar mirodeniile l-au parfumat foarte frumos ♥♥♥ Chiar mirosea a turta dulce ♥♥♥
Pentru montarea tortului am pregatit o tava de cozonac, captusita cu folie alimentara, dar acum va pot spune ca acest lucru nu este necesar. Crema este batoasa bine si nu curge, deci tortul poate fi montat direct pe platou.
Am taiat blatul in trei fasii egale.
Am asezat prima fasie de blat si am uns-o cu un strat generos de crema de branza (1/3 din cantitatea totala) > fasia a doua de blat > o alta treime din crema > a treia fasie de blat > ultima treime de crema.
Se poate servi imediat sau se pastreaza la rece pana la servire.
Se feliaza foarte frumos cu un cutit zimtat.
Este un tort foarte aromat si bun ♥♥♥
Poate v-am inspirat si incercati si voi acest tort dukan cu blat de turta dulce si crema de branza.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va v...