Treceți la conținutul principal

Prajitura desteapta cu ness - dukan style


"Desteapta" asta am tot facut-o de-a lungul timpului, pentru ca este foarte buna, aspectuasa si spornica. Pe blog mai apar cateva variante ale acestei prajituri:
"Desteapta" dukanita cu cacao si iaurt
Prajitura desteapta dukanita
Prajitura magica dukanita
Chec "destept" cu brocoli
Diferentele fata de celelalte "destepte" deja postate: de data asta prajitura a iesit inalta bine, nu s-a lasat mai deloc dupa ce s-a racit; ceva schimbari la ingredientele folosite; aroma.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza croaziera.

Ingrediente:
- 6 oua
- 4 linguri tarate de ovaz (Pirifan)
- 2 linguri tarate de grau (Sanovita)
- 2 linguri faina de arorut (sau amidon de porumb)
- 4 linguri eritritol cu stevia
- 250g crema de branza 0.2% grasime (Ehrmann)
- 275g branza de vaci granulata 0.5% grasime (Pilos)
- 750 ml lapte 1.5% grasime (Zuzu)
- 1 lingura esenta vanilie
- 1 lingura ness


Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am mixat cu eritritolul cu stevia, ness-ul, crema de branza, branza de vaci, faina de arorut si esenta, apoi am adaugat taratele de ovaz si taratele de grau.


La urma am adaugat laptele si am mixat la viteza mica 1 minut.


In aceasta compozitie curgatoare am incorporat cu miscari usoare, cu ajutorul unui tel, spuma de albusuri.


Am turnat totul intr-o tava inalta (22 X 35 cm), captusita cu hartie de copt. Dupa ce am turnat compozitia, am amestecat usor cu telul in tava, astfel incat sa se distribuie uniform compozitia de la fundul tavii. La final am nivelat frumos suprafata prajiturii.


Am bagat tava in cuptorul cald, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru o ora si 15 minute. Deasupra prinde culoare foarte frumoasa, aramie si miroase foarte frumos ♥♥♥


Am lasat-o sa se raceasca si apoi am taiat-o. Se portioneaza foarte usor si frumos.


Iata si straturile prajiturii, frumos separate si totusi atat de bine imbinate:


Cremoasa, bine insiropata, aromata, delicioasa ♥♥♥



Sa ne fie de bine!

Comentarii

  1. N-am înțeles, ai tăiat-o de-a latul, ca pe blatul de tort, și ai pus crema ? Sau cum ?...

    Săptămână excelentă, Cristina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zina, toate se amesteca in castron, apoi se toarna toate in tava. La copt se separa singura si la final, adica taiata, va arata ca in poza :D Nu degeaba ii zice "desteapta" :D

      Ștergere
  2. Destepte is alea de se coc ele singure in straturi? Io n-am facut niciodata, dar parca facea sora mea una de se alegea crema si blat:) Mie mi-o ramas gandu la tortu cu lamaie de ziceai in jurnal, da mai pe la vara asa apare, nu?:)))) maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alea sunt :D Ia sa pui mana sa faci una, ca e usor de facut si este foarte buna ♥
      Cat despre tort, este posibil sa ai o surpriza si sa-l public prin februarie deja :D

      Ștergere
  3. M-am uitat si pe prajitura magica dukanita si imi plac ambele,insa aceasta chiar arata grozav,si imi place in mod deosebit pentru ca are ness.Insa nu am acele tarate de grau,le pot inlocui cu tarate de ovaz?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti sa inlocuiesti taratele de grau cu cele de ovaz. Vei obtine o prajitura mai deschisa la culoare, dar alte neajunsuri nu vor fi. Spor la treaba!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Friptura frageda de cocos

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Macrou marinat in sos de tomate

Sunca fiarta in zeama de varza murata

Scrumbie cu lamaie, la cuptor