vineri, 9 ianuarie 2015
Tarta aperitiv cu ceapa si ciuperci - dukan style
O tarta minunata, gustoasa si satioasa, ce poate fi un mic-dejun sau o cina perfecta - cam asa as descrie aceasta tarta aperitiv. Ideea a pornit de la Mara, o fata inventiva de pe un grup dukan de pe facebook. Pentru ca mi-a placut ce i-a iesit ei, am facut si eu. S-a dovedit a fi o idee buna, pentru ca la toti ai casei ne-a placut foarte mult ♥♥♥ In mod sigur o voi mai face!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand din croaziera.
Ingrediente:
- 2 rosii
- 1 ceapa mare ( a mea a fost chiar foarte mare!)
- 1 borcan ciuperci feliate
- 2 linguri ulei de masline
- 4 oua
- 4 linguri tarate ovaz
- 6 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita praf de usturoi
- piper negru macinat
- sare (eu am folosit sare alba de Himalaya)
Blatul este o adaptare a retetei postata de Ioana: Pain doux (fara tolerate).
Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o in ulei de masline pana a devenit sticloasa. Am asezonat-o cu sare alba de Himalaya si piper negru macinat.
Peste ceapa calita am adaugat ciupercile scurse bine de apa. Am amestecat usor si le-am lasat la foc mic vreo 5 minute sa se imprieteneasca, apoi am oprit focul.
Intr-o tava rotunda de silicon (diametrul 27 cm) am asezat felii de rosii.
Peste rosii am pus ceapa calita cu ciuperci.
Pentru blat am batut albusurile spuma tare, Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat galbenusurile in spuma de albusuri.
Intr-un castronel am amestecat taratele de ovaz cu laptele praf 0.1% grasime, praful de usturoi, praful de copt, putina sare alba de Himalaya si piper negru macinat. Acest amestec uscat l-am incorporat in spuma de oua, cu miscari usoare, cu ajutorul unui tel.
Compozitia am turnat-o peste ceapa calita cu ciuperci si am nivelat-o frumos.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru 40 minute.
Eu am lasat tarta sa se raceasca bine in tava in care am copt-o, apoi am rasturnat-o pe un platou.
A iesit foarte frumoasa si miroase foarte bine ♥♥♥
Se feliaza foarte frumos si este foarte gustoasa si satioasa ♥♥♥
Blatul este foarte pufos ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...