duminică, 11 ianuarie 2015
Ciorba de vacuta - dukan style
De multa vreme nu am mai postat pe blog o ciorba, un bors sau o supa, iar acest lucru nu este normal, mai ales ca eu prepar in fiecare saptamana minim o zeama si mereu este alta.
Azi vin sa va fac cunostinta cu o ciorbica de vacuta, bogata si delicioasa, perfecta pentru aceste zile reci de iarna ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand din faza de croaziera.
Ingrediente:
- un pachet pentru ciorba (carne de vita si os cu maduva) - 600g
- 1/4 radacina media de telina
- 1 radacina pastarnac
- 1 ceapa (eu am avut 1/2 ceapa mare)
- 1 ardei gras verde
- 1 morcov mare
- 1/2 varza mica
- 1 conserva rosii cubulete in bulion
- sare
- leustean (eu am avut congelat)
Carnea taiata cuburi si oasele cu maduva le-am pus la fiert la foc mic, in 2 litri apa rece cu o lingurita de sare.
Am spumuit ori de cate ori a fost nevoie, apoi am acoperit oala cu un capac si am lasat carnea sa fiarba in voie pana cand a fost bine fiarta.
Intre timp am taiat radacinoasele, ceapa si ardeiul gras in cubulete mici, iar varza am taiat-o fideluta.
Cand nu s-a mai format spuma la suprafata, am adaugat in oala toate legumele, in afara de varza. Focul l-am pastrat in continuare mic.
Dupa ce legumele au fiert cateva minute, am adaugat varza taiata fideluta.
Am lasat zama sa fiarba incet pana cand legumele au ajuns la consistenta dorita. Eu nu fierb prea mult legumele, pentru ca imi place sa le simt in ciorba. Am adaugat in oala si cubuletele de rosii in bulion, am potrivit gustul de sare, am lasat ciorba sa mai dea un clocot si am oprit focul.
Am scos din oala oasele de vita si am adaugat leusteanul taiat marunt.
Am servit ciorbica fierbinte si tare ne-a mai placut ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...