vineri, 25 iulie 2014
Friptura de pui cu bors taranesc
Zilele trecute am colindat pe blog in cautare de inspiratie. Am dat peste Pulpe de pui cu bere, la cuptor si am hotarat ca este cazul sa dukanesc felul asta de mancare. Cum? Pai puiul il aveam si in loc de bere am folosit bors. S-a dovedit a fi o idee buna, iar fripturica a iesit delicioasa ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL (pentru ca am folosit multa ceapa).
Ingrediente:
- un pui taiat bucati potrivite
- 3 cepe mari, taiate solzisori
- 500 ml bors taranesc
- piper macinat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare
Pieptul de pui am vrut initial sa-l folosesc la altceva si am apucat de l-am prajit intr-o tigaie, dar apoi m-am razgandit si l-am adaugat si pe el in tava. De aici diferenta de culoare intre pieptul de pui si restul bucatelelor de carne.
Intr-o tava inalta (17 X 30 cm) am asezat prima data ceapa taiata solzisori, iar peste ea am asezat bucatile de pui. Am turnat borsul in tava, apoi am presarat peste tot sare, piper macinat si boia de ardei dulce.
Acesta este borsul folosit de mine:
Am bagat tava in cuptorul cald, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru o ora si jumatate (90 minute). La jumatatea timpului de gatit am scos tava din cuptor si am intors bucatile de carne pe partea cealalta.
Miroase foarte bine, iar culoarea fripturii este foarte frumoasa ♥♥♥
Am servit imediat si tare ne-a mai placut ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...