joi, 17 iulie 2014
Dulceata de nuci verzi
Tare eram necajita ca nici anul acesta nu reusisem sa culeg nuci verzi pentru dulceata! Credeam ca le-a trecut timpul si renuntasem la idee. Ei bine, pe 29 iunie, cand ma intorceam din parc cu fetita si familia mea, am zarit in nucii de pe marginea drumului micile comori verzi la care visam inca de anul trecut. Initial am vrut sa le ignor, gandindu-ma ca sunt prea batrane si nu mai sunt bune pentru dulceata, dar apoi m-am apropiat mai mult de pomi si am vazut ca nucile nu erau deloc mari si nici batrane. Cu ajutorul mamei si al surorii mele, am reusit sa adun in mai putin de jumatate de ora aproximativ 120 nuci verzi si astfel am reusit anul acesta sa prepar minunea de dulceata de nuci verzi.
Nu stiu daca vremea racoroasa sau zona in care locuiesc a facut posibila culegerea nucilor verzi atat de tarziu, dar sfatul meu este sa verificati inainte sa spuneti ca este prea tarziu :)
Iata nucile culese de noi:
Ingrediente:
- aproximativ 120 nuci verzi, curatate de partea verde
- 1 kg zahar
- 750 ml apa
- 1 lamaie
Un pont pe care l-am citit si eu pe internet: curatati nucile verzi sub jet de apa si astfel mainile nu vi se vor pata!
Eu nu am avut nici macar manusi chirurgicale sau pentru curatenie, ci manusi din plastic subtirel, din aceala ce se gasesc la raionul de paine din supermarketuri, pentru pus maina pe painea neambalata. Mainile si unghiile mi-au ramas curate, asa cum le-am avut inainte sa ma apuc de curatat.
Nucile curatate de coaja le-am pus in apa rece in care am pus o lamaie feliata.
In decurs de 24 ore, nucile au stat in apa rece, pe care am avut grija sa o schimb de vreo 5 -6 ori, la interval de cateva ore.
A doua zi am fiert siropul de apa cu zahar pana s-a legat un pic.
In siropul fierbinte am pus nucile verzi si am lasat totul sa fiarba aproximativ o ora, pana cand nucile s-au inmuiat bine si siropul a devenit iar gros.
Am turnat dulceata fierbinte in borcanele curate, le-am pus capacul si am intors fiecare borcanel cu susul in jos pentru cateva minute. In acest fel borcanelele se sigileaza si dulceata se pastreaza mai bine.
Mie mi-au iesit 6 borcanele - 4 normale si doua mai mici, plus un polonic.
Delicioasa dulceata asta!!! ♥♥♥
Si uite asa, camara mea are in inventar anul acesta si dulceata de nuci verzi. Nu cred ca apuca iarna :D
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...