duminică, 19 mai 2013

Ardei umpluti cu carne de pui


Cred ca am mai spus si cu alta ocazie ca ardeii umpluti cu carne sunt preferatii mei. Bunica mea, Dumnezeu s-o ierte, le facea un minunat sos cu gem de macese si erau asa buni ca abia ma puteam opri din mancat.
Pofta de ardei umplut aveam, ingrediente sa incropesc ceva conform si asemanator aveam, prin urmare m-am apucat de treaba.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL. Ar fi fost conforma si cu dieta Montignac - faza I daca nu adaugam morcov in compozitia de carne.

Ingrediente:
- 400g piept de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 conserva cubulete de rosii in bulion
- sare si piper macinat
- 12 ardei grasi, nu prea mari
- 2 foi dafin
***Sos:
- 2 linguri pasta de tomate
- 1/2 conserva cubulete de rosii in bulion
- piper macinat
- 1 lingura indulcitor

Carnea am tocat-o impreuna cu ceapa si morcovul. Peste ea am adaugat cubuletele de rosii in bulion si am condimentat cu sare si piper macinat. Compozitia obtinuta am indesat-o in ardeii curatati de cotoare si seminte.



Ardeii umpluti i-am asezat intr-o craticioara si am turnat apa cat sa-i acopere un pic. Am adaugat foile de dafin si putina sare, am acoperit cu un capac, apoi i-am pus sa fiarba la foc mititel pentru o ora.
Intre timp am pregatit sosul.
Intr-o craticioara am pus pasta de tomate si am calit-o un pic la foc mic. Am adaugat cubuletele de rosii in bulion, piper macinat si indulcitorul, am amestecat bine si am lasat sa fiarba molcom vreo 10 minute.
Ardeii umpluti i-am servit fierbinti, alaturi de sosul dulceag de rosii.


Pieptul de pui este destul de fad si poate fi greu de inghitit, mai ales de cei care s-au cam saturat de piept de pui (cei la dieta ma vor intelege), dar cu ardeiul si cu sosul a mers de minune. Data viitoare voi adauga ciuperci si mai multa ceapa.
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana