Tort triplu de ciocolata - dukan style


De ce triplu? Pentru ca si blatul si crema si glazura sunt sub zodia ciocolata ♥♥♥ Orice fan ciocolata care este la dieta va adora acest tort, ba chiar si cei care nu sunt la dieta vor manca cu mare placere si pofta!
Am iubit acest tort de la prima degustare si mi se pare ca este unul dintre cele mai reusite deserturi dukanite. Cine nu ma crede, sa puna mana sa incerce reteta si apoi sa vina si sa-mi zica daca am sau nu am dreptate.
Slabesc mancand tort de ciocolata! smiley1117.gif
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera.

Ingrediente:
 ***Blat:
- 6 oua
- 3 linguri eritritol (eu am folosit xilit bourbon)
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 lingurite faina konjac
- 2 linguri gluten
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao
***Crema:
- 500 ml lapte 1.5%
- 1 plic budinca ciocolata
- 3 linguri eritritol
- 250 g crema de branza 0.2% (Ehrmann)
***Glazura:
- 275 g branza de vaci granulata (Pilos 0.5%)
- 2 linguri eritritol
- 1 lingura cacao
- 1 lingura esenta ciocolata
***Pentru insiropat:
- 250 ml cola zero
***Pentru decor:
- 1 lingurita cacao

***Eritritolul este foarte dulce, deci daca vreti sa-l inlocuiti cu alt indulcitor pudra, trebuie sa puneti mai mult indulcitor. Eu va recomand sa cumparati totusi eritritol, pentru ca este cel mai bun si mai dulce indulcitor incercat de mine pana acum ♥
***Cele 2 lingurite faina de konjac cred ca se pot inlocui cu o lingura amidon sau faina de arorut.


 Pentru blat am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat xilit bourbon si galbenusurile.


Ingredientele uscate (taratele de ovaz, faina konjac, glutenul, praful de copt si cacao)  le-am amestecat intr-un castronel, apoi le-am incorporat cu miscari usoare, cu ajutorul unui tel, in spuma dulce de oua.


Amestecul l-am turnat intr-o tava metalica de tort (diametrul 24cm), captusita pe fund cu hartie de copt.


Blatul se coace la foc mediu spre mic, pe raftul din mijloc, pentru 50 minute. Se scoate din tava si se lasa sa se racoreasca pana pregatim crema si glazura.


Pentru crema se prepara budinca dupa indicatiile de pe plic, apoi, fierbinte, se amesteca cu crema de branza.


Blatul l-am taiat in trei foi cu ajutorul unui cutit zimtat.
Tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie de plastic.



Am asezat primul blat in tava, l-am insiropat cu cola si am turnat peste el jumatate din crema.



Am pus al doilea blat, l-am insiropat si am turnat restul de crema. La urma am asezat ultima foaie si am insiropat-o si pe aceasta cu cola.
Am lasat tortul vreo 3 ore la rece, apoi l-am scos din tava, l-am asezat pe un platou si am indepartat folia.
Pentru glazura am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am transformat in pasta fina cu ajutotul unui pasator electric.


Am nivelat glazura deasupra tortului si am pudrat putina cacao la final.


Este extraordinar de bun!!! ♥♥♥
Se feliaza foarte frumos si fara greutate.




Inainte de a posta aceasta reteta pe blog, am postat-o pe grupul de facebook La masa cu Dukan si cateva fete harnicute si fane ciocolata au incercat-o. Cu mandrie va arat mai jos pozele primite de la ele drept dovada, nu inainte de a le multumi frumos pentru incredere ♥♥♥

1. Rocky:


2. Maria Elena:


3. Neciu Paula


4. Irina Teodora Dumitru


5. Roxana Popa


6. Cristina Ghita


7. Olteanu Cornelia


8. Ramona Dinu


9. Calinescu Valentina


10. Cristiana Hampu


11. Ticu Anca


Sa ne fie de bine!

14 comentarii:

  1. Vai, ce frumos tortulesc fetele tale! Nu le poti indrepta spre VH sa mai vedem minuni?:) Io mai am o portie de la tortul cu 7 ciocolate, dar nu ma pot atinge de ea, e pentru mama:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fetele nu au blog (In afara de Ramona Dinu), prin urmare nu pot participa la provocarea virtual hug :)
      Despre ce tort vorbesti?

      Ștergere
    2. Unu de l-am facut io sambata, o aroganta maxima, si va aparea pan la 1 aprilie sigur:))))

      Ștergere
  2. Delicios tort! Multumesc, Cristina

    Roxana!

    RăspundețiȘtergere
  3. pot sa nu pun gluten in blat sau sa il inlocuiesc cu ceva ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa inlocuiesti glutenul cu doua linguri de amidon de porumb, dar in acest caz se inmulteste numarul toleratelor.

      Ștergere
  4. In cate zile se poate consuma?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se consuma in 4 zile datorita cantitatii totale de tolerate, dar taratele de ovaz trebuie suplimentate cu inca ceva in zilele respective, pentru ca in portia de tort vei avea doar o lingura.
      Spor la treaba!

      Ștergere
  5. Daca nu am gluten pot inlocui cu altcv? Sau de unde pot cumpara repede glutenul ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Glutenul se gaseste de cumparat la orice farmacie naturista. Il mai poti cumpara si de pe internet, cum ar fi de pe site-ul adiograsime.ro.
      In caz de extrema urgenta il poti inlocui cu amidon de porumb, dar atunci trebuie recalculate toleratele si implicit portiile permise pe zi.
      Spor la treaba!

      Ștergere
  6. Buna! Crezi ca blatul poate iesi intr-o forma de yena? E singura rotunda pe care o am :(
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Captuseste forma cu hartie de copt si o poti folosi linistita :D
      Spor la treaba!

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...