luni, 9 februarie 2015
Paste prajite cu carnacior, ou si cascaval
Sa nu credeti ca doar eu fac mancare la noi acasa! De multe ori, cand ajung acasa de la serviciu, gasesc mancarea gata. Sotului meu ii place foarte mult sa gateasca si nu pierde niciodata ocazia sa ne pregateasca ceva bun de mancare. Nu prea reusesc sa fac poze la toate mancarurile facute de el, pentru ca avem programe diferite de lucru, dar va asigur ca mancarea facuta de el este simpla si foarte buna ♥♥♥
Pe blog mai sunt publicate retete facute de sotul meu si va invit sa le vedeti si pe acelea:
Carnati de pui facuti in casa
Crap la tava
Friptura simpla de pui
Peste la cuptor 2
Pentru reteta de fata a folosit urmatoarele ingrediente:
- 500g paste integrale (fusilli)
- 500g carnaciori afumati
- 200g branza de vaci
- 2 cepe medii
- 6 oua
- 200g cascaval
- 6 linguri ulei
- sare si piper negru macinat
Pastele le-a fiert conform instructiunilor de pe punga, in apa clocotita cu o lingurita de sare, apoi le-a scurs bine de apa.
Pentru ca nu avem un vas destul de mare pentru a cuprinde toata mancarea (de fapt aveam wok-ul, dar ne-am adus aminte tarziu de el), a impartit ingredientele in trei si a gatit in trei transe.
Ceapa a taiat-o marunt si carnaciorii i-a taiat feliute.
Ouale le-a batut cu branza de vaci si cu putin cascaval razuit. Le-a asezonat cu putina sare si piper negru macinat.
Intr-o tigaie a prajit usor, in putin ulei, feliutele de carnacior, apoi a adaugat ceapa taiata marunt.
Dupa ce ceapa a devenit sticloasa, a adaugat in tigaie pastele fierte si bine scurse de apa.
Peste paste a turnat amestecul de oua si branza si a amestecat usor si fara oprire, astfel incat branza si cascavalul sa se topeasca si oul sa imbrace pastele si sa se coaguleze.
Mancarica se serveste fierbinte, cu adaos de cascaval razuit deasupra.
Este o mancare simpla, care miroase foarte bine, este foarte buna si foarte satioasa. ♥♥♥
Sa ne fie de bine si sa-i dea Dumnezeu sanatate sotului meu, sa ne mai faca si alta data!
P.S. In urmatoarea postare va voi arata varianta dukanita a acestui fel de mancare.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...